|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Kompakt do 1500 zl
Lukslony - Czw 10 Lip, 2014 Temat postu: Kompakt do 1500 zl Witam
Jak w temacie. Aparat dla amatora do robienia zdjeć rodzinnych w rożnych warunkach oswietleniowych. Wymagany jasny obiektyw, zoom max 5x. Oglądałem nikona coolpix p7800 i taki aparat mi sie podoba - tyle ze za drogi:( prośba o polecenie czegoś podobnego w cenie do 1500. Z góry dziękuje.
gawroon66 - Czw 10 Lip, 2014
Olympus XZ2 zdecydowanie mogę polecić Ewentualnie Lumix LX7 Olympus kosztuje 1150 zł, natomiast LX w granicach właśnie 1500
dcs - Pią 11 Lip, 2014
Nikon P7700 http://www.optyczne.pl/po...=1624&add1=1785 (to samo bez wizjera)
Lukslony - Pią 11 Lip, 2014
Witam, dzięki za podpowiedzi. Skłaniam sie do olympus xz-2 ale zastanawia mnie ze posiada tylko jeden format 4:3 w porównaniu z konkurencja - jako specjaliści odpowiedzcie jakie to ma znaczenie przy codziennym użytkowaniu. Dodatkowo czytałem jeszcze o panasonuc lx-7 - czy wg was jest lepszy od olympusa?
LEX - Sob 12 Lip, 2014
W lx7 masz przełącznik wyboru formatu obrazu 1:1 / 4:3 /3:2 / 16:9 jak również funkcję bracketing formatu - Jednokrotnie naciśnięcie przycisku migawki powoduje automatyczne
wykonanie czterech zdjęć w każdym z czterech formatów.W 16:9 rejestrujesz jeszcze szerszy kadr.
http://www.optyczne.pl/26...%C5%BCenia.html
Lukslony napisał/a: | czytałem jeszcze o panasonuc lx-7 - czy wg was jest lepszy od olympusa? |
Obydwa robią ładne zdjęcia a Filmy dla lx7 na duży +
cube007 - Sob 12 Lip, 2014
Lukslony napisał/a: | Skłaniam sie do olympus xz-2 ale zastanawia mnie ze posiada tylko jeden format 4:3 w porównaniu z konkurencja | Litości... wystarczy spojrzeć w specyfikacje XZ-2 np. na stronie producenta, aby znaleźć
Cytat: | Współczynnik proporcji
4:3 / 3:2 / 16:9 / 6:6 |
Lukslony - Sob 12 Lip, 2014
cube007 napisał/a: | Lukslony napisał/a: | Skłaniam sie do olympus xz-2 ale zastanawia mnie ze posiada tylko jeden format 4:3 w porównaniu z konkurencja | Litości... wystarczy spojrzeć w specyfikacje XZ-2 np. na stronie producenta, aby znaleźć
Cytat: | Współczynnik proporcji
4:3 / 3:2 / 16:9 / 6:6 |
|
Dzięki za informacje panie madralo - sprawdzalem na stronie dpreview i tam bylo to napisane.
Zdecydowalem sie na canona g16 - przy okazji cashback. Dzieki wszystkim ktorzy wypowiedzieli sie w tym watku z zamiarem pomocy.
Łukasz
|
|