|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Pas biodrowy na body + 70-200
Justyna724 - Czw 17 Lip, 2014 Temat postu: Pas biodrowy na body + 70-200 witam
Chciałam wymienić torbe na pas biodrowy żeby odciążyć nieco kręgosłup i wykorzystać go na wycieczkach rowerowych. Przeważnie zabieram ze sobą obiektywy standardowe ktore mieszczą się w każdą torbę ale nieraz zdarza się że potrzeba schować body z podpiętym 70-200. Ktoś mógłby coś polecić ?
MM - Czw 17 Lip, 2014
Ja do tego używam colta Lowepro.
http://store.lowepro.com/toploader-pro-75-aw
Tylko... taki zestaw trochę waży i ja to cienko widzę na rower... przy pasku...a samemu od ćwierć wieku targam na pasku non stop coś co waży minimum 1 kilogram.
Cały czas mam na myśli 70-200/2.8
Justyna724 - Pią 18 Lip, 2014
torba będzie musiała zmieścić jeszcze dwa szkiełka: 18-35/1.8, małego fisheye'a i ewentualnie lampe, coś porządnego na koncerty aby łatwo można było zmieniać obiektywy.
Pas biodrowy najlepiej szerszy, jako główne mocowanie z ewentualnym paskiem przez ramię
marinko - Wto 22 Lip, 2014
Uważam, że pas biodrowy jak najbardziej się sprawdzi, pod warunkiem, że będzie dość dobrej jakości.
Justyna724 - Wto 22 Lip, 2014
a ktoś używał może Lowepro outback 300 ?
MM - Sro 23 Lip, 2014
Trzeba mieć świadomość tego, że ciężar na pasie biodrowym plus jazda na rowerze (ruch, obcieranie, pot) skończy się w końcu obtarciem. A to boli, szczególnie jak skórka jest delikatna bo kobieca. Jak ktoś był w wojsku i trochę pobiegał z czymś ciężkim po poligonie to wie jak to się może skończyć.
Justyna724 - Sro 23 Lip, 2014
na rowerek zabieram tylko uniewersalnego zooma i ewentualnie fisheye.
poza tym szukam torby z myślą o fotografowaniu koncertów oraz imprez
Andrzej.M. - Sro 23 Lip, 2014
No to Torbo-plecak sobie kup.(np. Torba Tamrac Velocity 9x - mam i sobie chwalę). To taki plecak jedno ramię z pasem biodrowym. W każdej chwili możesz przesunąć plecak z pleców na brzuch czy pod pachę i wyjąć aparat czy obiektyw itp... Pas jest dobry na rower albo pieszą wycieczkę jak nie chcesz brać plecaka czy oprócz niego.
|
|