forum.optyczne.pl

Aparaty analogowe - Aparat Reflecta

Bialy92 - Pon 04 Sie, 2014
Temat postu: Aparat Reflecta
Witam, otóż trafiłem ostatnio na takie cudo. Czy jest ktoś w stanie coś więcej o nim mi powiedzieć, bardzo mało informacji w necie znalazłem. Może ktoś z nim miał styczność? Dziękuję za każdą pomoc :)

kojut - Wto 05 Sie, 2014

Bialy92, a jakich informacji konkretnie szukasz? Bo aparat jest prosty jak budowa cepa i wszystko co powinieneś o nim wiedzieć jest wypisane bezpośrednio na urządzeniu. Jak szukasz tego kto i kiedy produkował ten aparat to proszę bardzo http://camerapedia.wikia.com/wiki/Reflecta
Bialy92 - Wto 05 Sie, 2014

Hmm to już coś więcej wiem:) a może ktoś określić jego wartość?
ghost - Wto 05 Sie, 2014

Na fortunę bym nie liczył, bardziej drobne na zestaw w McDonaldzie.
Stówa może.

Fackably - Czw 07 Sie, 2014

Zajmuje się fotografią ślubną w Warszawie i okolicach i często spotykam się z parami,które chcą mieć zdjęcia robione TLR-em. Mam aktualnie trzy na składzie,ale tego mogę kupić od Ciebie.Kupię nawet jeśli będzie uszkodzony,ale lepiej żeby był sprawny.Jak coś to pisz na maila: Karoflex@gmail.com
tores - Nie 07 Wrz, 2014

ok 200 PLN na gełdzie w Stodole. Klasa podobna do naszego Starta ,Flexareta meopty,
Zauważ czasy: 1/100 to najkrotszy. Przy dynamice wydarzenia być moze trzeba siegnąć po ASA (ISO)400-800, a wtedy ziarno może się odezwać.Zależne od wywołania. A z tym jak nie samemu to sa problemy.Ostatnio chcialem wywołac b&w i jeden profd wziąl 20PLn od szpulki 12 klatek.
Cena zależy od kondycji migawki i szkła. Czyszczenie i przywrócenie sprawności droższe od sprzetu.