forum.optyczne.pl

Cyfrowe kompakty - Pytanie do użytkowników Nikon 8700

krisv740 - Sro 12 Mar, 2008
Temat postu: Pytanie do użytkowników Nikon 8700
witam wszystkich posiadaczy wnalazka Nikon 8700!
w trakcie trzyletniej eksploatacji ,tj. gdzieś po około 2 miesiącach spróbowałem wykonać zdjęcie w TIFF i RAW. zdenerwował mnie zapis zdjęcia trwający kilkanaście sekund. próbowałem wielu nastawów , lecz efekt był podobny. w związku z tym rzuciłem praktycznie aparat w kąt i zająłem się poszukiwaniem aparatu normalnego.
pytanie moje brzmi: czy wasze egzemplarze mają podobną cechę, czy jest to wada tylko mojego aparatu?
ewentualnie jeszcze jedno pytanko , czy ktoś znalazł może informacje o ilosci pamięci wewnętrznej tego aparatu?
pozdrawiam wszystkich!

P_M_ - Czw 13 Mar, 2008

Ten typ tak ma http://www.dpreview.com/r...8700/page11.asp Masz tu zebrane czasy zapisu dla roznych formatow. Cudow nie oczekuj. To relatywnie bardzo stary aparat. Chcesz szybko, to uzywaj lustrzanke albo kup cos nowszego.
krisv740 - Czw 13 Mar, 2008

dziękuję bardzo za link. nie chodzi mi o kupno nowego compact, tylko o potwierdzenie zaobserwowanych czasów zapisu. miałem po prostu nadzieję, że tylko moja 8700 jest taka wolna i jest to kwestia naprawy. osobiście mam już 30D i raczej w dół nie pojdę! dzięki raz jeszcze i pozdrawiam :grin: