|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Benro Ranger 400 plecak lub inny, prosze o porade
Werwik - Pon 18 Sie, 2014 Temat postu: Benro Ranger 400 plecak lub inny, prosze o porade Musze zakupic jakis sensowny plecak za normalne pieniadze. Ktos uzywa Rangera 400N? Lub podobnego plecaka? Manfrotto ma ladne cacka ale za drogie stanowczo. Chcialbym wydac max 450zl.
PLECAK BENRO
Szukam wygodnego, wytrzymalego plecaka, w ktorym zmieszcze, 3-4 obiektywy w tym 70-200 tele oraz dwie puszki D810 i D3S.
kozidron - Pon 18 Sie, 2014
Werwik napisał/a: | Ktos uzywa Rangera 400N? |
Ja, jako drugi plecak mam ten model, jak wytrzyma jeszcze rok zaczne twierdzić, że jest lepszy od lowerpro. Zamki na pewno lepsze od vertexa 100aw i vertexa 200aw. Na razie przeładowuje go bardziej od jego poprzedników i znosi to lepiej, po chyba rocznym uzytkowniu przetarło się lekko boczne mocowanie statywu. Reszta zdecydowanie lepiej znosi złe traktowanie od lowerpro i np. od frotki pro 50, ma lepsze(grubsze) i wygodniejsze szelki i w końcu ktoś pomyślał i dał dodatkową sprzączkę do złapania za górną rączke w momencie w którym masz otwartą górną kieszeń.
Po założeniu pokrowca, rzeczywiście wodoszczelny, bez pokrowca lepiej znosi deszcz niż wszystkie modele lowerpro do 800 ziko. Gąbka lub cos co jest wkładane między szyte elementy kieszeni zewnętrznych nie jest wymięta jak szmata po rocznym uzytkowaniu tak jak to się dzieje w lowerpro. No i co jest dla mnie sporym zdziwieniem nic się nie pruje jak think tank'ach lub wcześniej wspomnianych lower pro.
Werwik, mimo wszystko nie polecam, mam go około roku, może dłużej, to jeszcze za szybko żeby coś polecić, no i jest dość mały, mieszczą się na wcisk 2 body, jedno 70-200, lampa ze 3 stałki i lapek na wcisk.
Werwik - Wto 19 Sie, 2014
Czyli generalnie brzmi to dobrze. Ktoś używa czegoś podobnego i ma jakieś wnioski? 64 osoby przeczytały i jedna ma coś do powiedzenia
kozidron - Wto 19 Sie, 2014
Werwik, zapomniałem dodać o jednym istotnym mankamencie który mnie osobiście denerwuje, mianowicie kieszeń na lapka mogłaby być o 1/2cm większa, jeżeli wkładasz lapka z wsadzonym nadajnikiem usb od myszki bezprzewodowej, to zawsze muszę się mocować, żeby nie zahaczyć tym lekko wystającym ustrojstwem tak żeby tego nie wyrwać.
Dzięki akurat lapka mam małego. Generalnie nie noszę go ze sobą bo bym chyba się czołgał z całym tym sprzętem Idzie wsadzić butelkę 1.5l wody gdzieś z boku oprócz statywu? Ewentualnie jakaś 0,5L?
Usjwo - Wto 19 Sie, 2014
Werwik napisał/a: | 64 osoby przeczytały i jedna ma coś do powiedzenia |
Wiekszosc forumowiczow posiada plecki dwukomorowe i rzadko komu potrzeba na dwie puszki, dltego i odzew maly.
Mnie bardzo odpowiadal Lowepro, kazda ulwe potrafil wytrzymac (bez pokrowca) i byl bardzo wygodny (ale dwukomorowy)
Od biedy moge jedno body taskac w kaburze. Pusta sobie dopiąć do plecaka myśle.
kozidron - Wto 19 Sie, 2014
Werwik napisał/a: | Dzięki akurat lapka mam małego. Generalnie nie noszę go ze sobą bo bym chyba się czołgał z całym tym sprzętem Idzie wsadzić butelkę 1.5l wody gdzieś z boku oprócz statywu? Ewentualnie jakaś 0,5L? |
puszka piwa mieści się spokojnie z boku.
Andrzej.M. - Pią 22 Sie, 2014
Zajrzałem na ten model również na stronę polską i okazuje się że specyfikacja na niej jest dość różna od tej podawanej w linku (jeden korpus, 5 obiektywów i laptop). http://www.benro-statywy.pl/plecaki#ranger
Werwik napisał/a: | lapka mam małego. Generalnie nie noszę go ze sobą bo bym chyba się czołgał z całym tym sprzętem |
To raczej weź coś bez kieszeni na laptopa - bo sam plecak jak widzę to ok. 2 kg (1800g?) więc bez kieszeni powinien być nieco lżejszy, umieszczenie komory laptopa jako przegrody zewnętrznej to wg. mnie niezbyt szczęśliwy pomysł. Zapakowany laptop obciąża tę klapę utrudniając dostęp do sprzętu i zamykanie plecaka. Np w marszu - niezła gimnastyka.
Werwik - Pon 25 Sie, 2014
Hmmm tylko co
|
|