|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Nikon Coolpix s2800 czy Sony dsc-w810?
songo5510 - Wto 19 Sie, 2014 Temat postu: Nikon Coolpix s2800 czy Sony dsc-w810? Witam wszystkich forumowiczów! Mam do was pytanko. Zamierzam dokonać zakupu cyfrowego kompakta. Ma to być aparat do codziennego użytkowania. Wybrałem dwa modele(są w tej samej cenie 350zł.) Nikon Coolpix s2800 i Sony dsc-w810 jednak nie wiem który z nich bedzie lepszym wyborem. Chodzi mi tu o jakość aparatu i zdjęć, która firma będzie lepsza itd. Osobiście uważam że Sony jest marką która produkuje wszystko. A co do wszystkiego to do niczego. A za to Nikon jest firma zajmujacą się typowo aparatami. Jednak jest to tylko moje zdanie, kompletnie nie znam się na aparatach. Chciałbym poznać wasze zdanie. Który aparat będzie lepszym wyborem.
Dane techniczne w/w aparatów: http://www.optyczne.pl/po...=1832&add1=1843
Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam
TomPL2 - Sro 20 Sie, 2014
Nie licz na podpowiedź - suche dane techniczne nie pokazują żadnych istotnych różnic i tylko przetestowanie pokazałoby może jakies wady/zalety, a wątpie by ktoś tu miał styczność z oboma modelami.
songo5510 - Sro 20 Sie, 2014
ok rozumiem. To moze powiedzcie mi ktora firma wedlug was bedzie lepszym wyborem. Sony czy Nikon?
|
|