|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Dobry Serwis dla Sony Alfa w Warszawie i niedrogi ?
Rafallandia - Pon 25 Sie, 2014 Temat postu: Dobry Serwis dla Sony Alfa w Warszawie i niedrogi ? Mam dwie Alfy 300:
- najpierw padła mi jedna (lekko przekoszony obraz po wykonaniu zdjęcia - tak jakby aparat był niewypoziomowany) a teraz,
- pada mi druga (jakość zdjęć z czasem się zmniejsza)
Polećcie mi proszę fachowca który zajmie się tymi moimi aparatami i nie zaśpiewa tyle co autoryzowany serwis Sony.
Z góry dziękuję za pomoc - bo dwie naprawy to już robi się kwota mało zjadliwa.
MM - Pon 25 Sie, 2014
Zamiast naprawiać kup sobie nowy aparat. Najlepiej coś innej firmy.
Wojmistrz - Pon 25 Sie, 2014
Rafallandia, marne szanse, chyba że znajdziesz kogoś kto chce się pouczyć i spróbuje naprawić. Rozebranie i złożenie takiej alfy, to oprócz specjalistycznego sprzętu, co najmniej 3 roboczogodziny, więc podobnie jak już wspomniał MM, kup lepszy aparat.
Rafallandia - Wto 26 Sie, 2014 Temat postu: Buuu Panowie,
bardzo dziękuję za zainteresowanie i słowa otuchy - poczekam jeszcze i może zgłosi się ktoś kto zechce się zająć moim sprzętem.
Pierwszej Alfy od momentu pojawienia się kłopotu z lekko niewypoziomowanym obrazkiem nie używam i strzelam z drugiej lecz coś tu się z jakością zdjęć pogarsza.
A więc raz jeszcze - proszę o wskazanie dobrego i niedrogiego serwisu dla Sony Alfa.
Pozdrawiam wszystkich.
R
[ Dodano: Wto 26 Sie, 2014 15:40 ]
Jeśli nikt mi nie pomoże to może.....
Nikon D5300 + Nikon 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX NIKKOR
zastanawiam się nad zakupem w celu robienia zdjęć głównie konferencyjnych więc przeważnie wnętrza słabo oświetlone.
Czy to dobry wybór?
Jeśli tak to może doradzicie dobre i niedrogie źródło?
Jaką lampę błyskową?
Z góry dziękuję.
MM - Wto 26 Sie, 2014
Ten Nikon jest OK.
Źródło może być albo dobre albo niedrogie. Generalnie google pokaże gdzie jest tanio.
Można pisać o jasnym szkle, ale jak to ma być tzw. kotlet dla ludu i do tego zmniejszony zapewne do małego obrazka na stronce neta to ciemniejszy obiektyw też da radę. W tej chwili używalne ISO jest już tak wysokie, że na takie cele wystarczy.
piotrek89 - Pon 29 Wrz, 2014
Da rade znaleźć serwis sony, tylko trzeba popytać, podzwonić.
http://www.favore.pl/sear...on=0.0&cid=1314
Tutaj znajdziesz kilka serwisów,niektóre oferują rabaty, powodzenia
|
|