|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Lekka głowica do manfrotto.
Werwik - Sob 30 Sie, 2014 Temat postu: Lekka głowica do manfrotto. Od jakiegoś czasu myślę nad zmianą głowicy mam zestaw Manfrotto. Najwięcej właśnie waży głowica.. szukałem jakichś karbonowych ale albo nie ma albo nie mogę znaleźć. Ktoś może coś podpowiedzieć?
Ostatnio coraz bardziej walczę z wagą sprzętu
komor - Sob 30 Sie, 2014
Werwik, przydałaby się informacja jaki rodzaj głowicy Cię interesuje – kulka, pistolet, 3D, jakaś inna?
Wojmistrz - Sob 30 Sie, 2014
I ile ma utrzymać
(Ja szukam taniego i lekkiego karbonowego gimbala. Znalazłem, ale żal mi wydać 250 funtów przy wadze 1336g )
Sunders - Sob 30 Sie, 2014
Wojmistrz napisał/a: | szukam taniego i lekkiego karbonowego gimbala. Znalazłem, ale żal mi wydać 250 funtów przy wadze 1336g |
A ile ma utrzymać?
Wojmistrz - Sob 30 Sie, 2014
Sunders, nie mój wątek , ale jak by co to wystarczy 6kg.
Werwik - Wto 02 Wrz, 2014
Kulowa. Pewnie z 5kg.
Wojmistrz - Wto 02 Wrz, 2014
No to pewnie jak ty, nic oprócz Feisola CB-50DC nie znalazłem. Chyba już lepiej małego blaszaka zamontować Ja mam Fanciera WF-593BH i wytrzymywał spokojnie Canona 1Ds z Sigmą 50-500.
Werwik - Wto 02 Wrz, 2014
Moja głowica Manfrotto odczepiona ze statywu z kolumną, działa jak maczuga Na lotnisku w izraelu sporo zamieszania bylo, bo rozmontowany statyw miałem w podręcznym
Dziwne, że tak mało jest opcji, robią statywy super lekkie i później małą cegłę trzeba montować do nich.
|
|