|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy błyskowe i oświetlenie - YONGNUO YN600EX-RT
lolek46 - Sob 30 Sie, 2014 Temat postu: YONGNUO YN600EX-RT Czy ktoś może wypowiedzieć się nt. tej lampy YN600EX-RT?
komor - Sob 30 Sie, 2014
Trzeba zaczekać aż Usjwo kupi.
lolek46 - Sob 30 Sie, 2014
Poczekam...na każdego, komu to się przytrafi
Wojmistrz - Sob 30 Sie, 2014
Albo ja Z drugiej strony mieszkasz w UK, kup przetestuj i oddaj w ciągu 28 dni jak ci nie odpowiada. Żaden poprzednik nie zawiódł w konkurencji cena/jakość.
Problem w tym, że w UK, dostępność tego sprzętu jest na poziomie zerowym (na razie). Przed zakupem wolałbym "pomacać" tego flasha
dcs - Sob 30 Sie, 2014
Usjwo jest przecież CO YongNuo.
lolek46, e tam macać, bierz z chin i się baw. Myślisz, że potrafili ją skopać?
moronica - Sob 30 Sie, 2014
Wojmistrz napisał/a: | Albo ja Z drugiej strony mieszkasz w UK, kup przetestuj i oddaj w ciągu 28 dni jak ci nie odpowiada. Żaden poprzednik nie zawiódł w konkurencji cena/jakość. |
no nie no, rada rewelacyjna. dopoki ty nie kupisz sobie chociazby aparatu, ktory ma juz ilestam na liczniku, wtedy bedzie placz ze cie oszukano
moronica, przepraszam, ale nie zrozumiałem
Dziwna sprawa, ale lampy nie da się jeszcze kupić. Mam konto na DHgate , Aliexpress i nie ma jej w ofercie. Trzeba czekać
Rzeczywiście dziwne bo to produkt z grudnia 2013.
Wygląda na to, że przegięli z kopiowaniem produktu i są problemy ze sprzedażą i dystrybucją poza Azją, podobnie jak z tym:
dcs - Sob 30 Sie, 2014
są pewne granice zżynania wszystkiego włącznie z oznaczeniem http://cpn.canon-europe.c...x_rt/header.jpg Canon Speedlite 600EX-RT
Usjwo - Pon 01 Wrz, 2014
komor napisał/a: | Trzeba zaczekać aż Usjwo kupi. |
Jak kupi to przetestuje i cos napisze. Jak narazie jeszcze nie ma u mnie w sprzedazy (na chinskim allegro).
Lampa jest troche poza moim zainteresowaniem. Transmisja optyczna raczej mi nie podchodzi, juz przerabialem. Nastawailem sie na radio YN622. Jedyne co przydatne dla mnie w tej lampie to moc i zoom do 200mm. A poniewaz obecnie mam tylko dwie lampy, wiec moze jak sie pokaze i nie bedzie duzo drozsza od YN568, to zakupie
[ Dodano: Pon 01 Wrz, 2014 13:14 ]
To jest jednak tez radio.
Niestety z moja C580 i YN586 nie bedzie wspolpracowal (ani z YN622)
Musialbym zainwestowac w YN-E3-RT + 3x600EX-RT zeby miec podstawowy zestaw.
komor - Pon 01 Wrz, 2014
Tak tak, to jest klon kanonowego radia RT. Jak ktoś jest wyposażony w inne systemy radiowe, to nie ma sensu. Poza tym może jednak Canon dobrał im się do tyłka w końcu, bo rzeczywiście od czasu YN-560 fizycznie to są kopie lamp Canona.
Wojmistrz - Czw 16 Paź, 2014
Jest wreszcie do kupienia: http://www.ebay.co.uk/itm...=item2a45e38e38
FuzBal - Pon 02 Lis, 2015
Niezły odkop robie ale może w końcu ktoś się dorobił tej lampy i może coś o niej powiedzieć? Zastanawiam się właśnie nad czymś do +/- 600zł... i potrzebna będzie mi już na najbliższy czwartek więc nei mam dużo czasu do namysłu (aliexpres też odpada). Jakieś plusy, minusy, refleksje, spostrzeżenia?
|
|