forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze obiektywu - nikon D7100 jaki obiektyw ?

krzychu10 - Sro 01 Paź, 2014
Temat postu: nikon D7100 jaki obiektyw ?
Witam !
Od niedawna jestem posiadaczem nikona D7100 z obiektywem 18-105 VR . Mówią ,że do tego body powinien być odpowiedni obiektyw .
Ja przymierzam się do nikon AF-S 70-300 mm f/4.5-5.6G IF-ED VR . Bardzo proszę o zdanie czy to dobry pomysł , głównie chodzi mi o to czy to szkło będzie dobrze współpracować z D7100 ? Dodam jeszcze , że posiadam dwie stałki :AF-S DX 35 mm f/1,8 G i AF-S 85 f/1,8 G i czy te dwie stałki też dobrze zagrają ?
Bardzo proszę o odpowiedz !
Z poważaniem Krzysiek

moronica - Sro 01 Paź, 2014

krzychu10, masz korpus, masz obiektywy i sie pytasz czy zagraja?
zanim kupisz kolejny obiektyw najpierw sie zastanow, czego ci tak naprawde brakuje w obecnych

Obiektywy już były dużo wcześniej od aparatu , stąd moje pytanie .

[ Dodano: Sro 01 Paź, 2014 02:11 ]
Dodam jeszcze ,że w tym temacie dopiero raczkuje i potrzebuje zdania fachowców na ten temat . Gdybym wiedział co i jak zagra nie zawracałbym nikomu tutaj głowy . Nigdzie nic konkretnego nie mogłem znaleźć ani nie bardzo mam z kim o tym porozmawiac . Napisałem tu na forum z myślą , że się coś dowiem .

moronica - Sro 01 Paź, 2014

krzychu10, tak, beda w pelni kompatybilne, ten 70-300 rowniez. choc ponownie - kompatybilnosc to jedno a preferencje i potrzeby to drugie. ale i tak dziwne pytanie, nie wolalbys pogooglac i poczytac dlaczego beda kompatybilne? bo rozumiem, ze uzywales ich z jakims poprzednim korpusem ale jak je kupowales to zamiast poznac zasade to dociekles tylko czy beda wspolgraly z tamtym modelem. a jak przyjdzie pora na nastepce d7100 to znow nie bedziesz wiedzial. nie chce byc krytyczna, po prostu probuje cie podpuscic zebys byl nieco bardziej dociekliwy i samodzielny
muzyk - Sro 01 Paź, 2014

Krzychu, zagrają, jak naciśniesz odpowiednie "klawisze".

Dzięki za odpowiedz!
Pozdrawiam !