|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu bez lustra z wymienną optyką - Polecacie coś?
kaasia66 - Pon 06 Paź, 2014 Temat postu: Polecacie coś? Witam, jestem kompletną laiczką w tym temacie.
Jaki polecili byście mi aparat taki żeby był dobry?
Osoba początkująca może inaczej postrzegać to co napiszecie także proszę się nie denerwować na moje wypowiedzi.
Pozdrawiam
komor - Pon 06 Paź, 2014
kaasia66, budżet podaj, inaczej nie ma co doradzać.
Bezlusterkowiec do 1000 zł.
Bezlustrowiec za 2000 zł
Bezlusterkowiec do 2500 zł
To tak na zachętę, z pierwszej strony działu Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu bez lustra z wymienną optyką.
Wojmistrz - Pon 06 Paź, 2014
Patrząc na poziom tytułu posta i chęci przeczytania przynajmniej regulaminu, to może jakiś smartfon
A tak na serio, co dla ciebie znaczy dobry? Czego oczekujesz od aparatu? Co chcesz fotografować?
MM - Pon 06 Paź, 2014
Dla kogoś takiego jak autorka wątku to chyba każdy w odpowiednim przedziale cenowym będzie odpowiedni. Zawsze staram się dobierać sprzęt pod kupującego.
Kasiu - kup najładniejszy dla siebie aparat za przeznaczone na zakup pieniądze. Taki najbardziej pasujący do rączki. Jestem pewien, że będziesz zadowolona.
lcf - Pon 06 Paź, 2014
MM napisał/a: | Taki najbardziej pasujący do rączki. |
+1
muzyk - Pon 06 Paź, 2014
skoro ma być z wymienną optyką, to polecam Panasonic G5 - niestety w "kicie" ze szkłem typu 14-42 3.5-5.6 ewentualnie w kicie z 14-140 3.5-5.6
pofotografujesz trochę, jeśli się wciągniesz, aparacik m potencjał, dokupisz stałki (obiektywy stałoogniskowe czyli bez zoomu).
fatman - Wto 07 Paź, 2014
Kasiu, kup sobie na początek z ńiewymienną optyką.
Panasonic TZ-60 spełńi wszystkie Twoje wymagania i... Zmieści się w torebce
kaasia66 - Wto 07 Paź, 2014
Dziękuje wszystkim za ciekawe wypowiedzi. Myślałam raczej o tańszym aparacie na początek, ale coś trzeba wykombinować. Mój znajomy to fotogram - nie wiem w sumie czy profesjonalista, czy nie ale robi zdjęcia dziewczyną. Myśle że raczej amatorskie nie takie na okładke jakiegoś czasopisma. Bardzo mnie to wciągnęło jednakże ja młodym kobietom nie robiła bym zdjęć. Na początek może jakieś wycieczki po kraju. Później wartało by uderzyć gdzieś dalej Podkreślam ze zaczynam dopiero przygodę i jestem otwarta na dalsze wskazówki.
Wojmistrz - Wto 07 Paź, 2014
A jakie będzie przeznaczenie tych zdjęć? Kto, gdzie i w jakiej postaci będzie je oglądał. Żeby uściślić, inaczej jest robić fotki na facebooka, a inaczej robić wystawę prac drukowanych na A0.
MM - Wto 07 Paź, 2014
kaasia66 napisał/a: | robi zdjęcia dziewczyną |
Ja tam zdjęcia robię aparatem
Nie wiem gdzie mieszkasz. Na Twoim miejscu wpadłbym do dobrego miejscowego sklepu foto i tam spytał o poradę. Fachowiec jak zobaczy z kim ma do czynienia powinien dobrze dobrać aparat. Tylko omijaj szerokim łukiem wszystkie sklepy AGD, MediaMark, Saturn i Fotojoker. Poszukaj prawdziwego sklepu foto. Niestety nie jest ich dużo...
|
|