forum.optyczne.pl

Cyfrowe lustrzanki - canon eos 6D

barbara23 - Nie 19 Paź, 2014
Temat postu: canon eos 6D
Proszę o informację użytkowników canona6D o to by sprawdzili wygląd ścianek tejże komory gdzie wkładamy baterie i koloru plastkiu ponieważ moj nowo zakupiuony aparat ma białe przebarwienia w dwóch miejscach i jest to dla mnie nienormalne. Spostrzegłam to dopiero w domu dokładnie go oglądając. Uważam ,że powinnien ten pastik być czarny i jednobarwny.
Wojmistrz - Nie 19 Paź, 2014

A kolor w komorze baterii ma jakieś znaczenie?

Wojmistrz napisał/a:
A kolor w komorze baterii ma jakieś znaczenie?

Tak, ma znaczenie. Kupujacac produkt jako nowy, mam prawo wymagac tego, aby byl w stanie idealnym.

Odbarwienia w srodku komory swiadcza o tym, ze plastik jest zlej jakosci bądź to odbarwienie jest skutkiem przegrzania, dletego też zwracam się z prosbą czy posiadacze tego modelu mają taki problem jak ja. Bo nie wydaje mi się azeby taka firma jak canon wypuscila na rynek produkt nieidealny. Albo rzekalbym drugiej jakosci. To ma wielkie znaczenie, w tej komorze jest zasilanie..

kozidron - Nie 19 Paź, 2014

barbara23 napisał/a:
dletego też zwracam się z prosbą czy posiadacze tego modelu mają taki problem jak ja. Bo nie wydaje mi się azeby taka firma jak canon wypuscila na rynek produkt nieidealny.

to mało wiesz o życiu, canon wypuszczał już: migawki chlapiące olejem, korpusy które nawet z wierzchu miały przebarwienia na plastiku, plastiki które się wycierały, gumy które odłaziły a nawet korpusy FF, które miały źle wyczerniony górny ekran LCD o bublach związanych z firmware'em nie wspominając.

barbara23, podstawą opisującą twój problem powinno być zdjęcie tej komory i przebarwień, inaczej możemy tu gdybać i pisać od rzeczy, ot choćby o tym że biały kolor i przebarwienia w komorze baterii w niczym nie przeszkadzają w robieniu zdjęć.

barbara23
Pytanie: czy twój canon 6D działa prawidłowo i robi dobre zdjęcia?

kozidron napisał/a:
barbara23 napisał/a:
dletego też zwracam się z prosbą czy posiadacze tego modelu mają taki problem jak ja. Bo nie wydaje mi się azeby taka firma jak canon wypuscila na rynek produkt nieidealny.

to mało wiesz o życiu, canon wypuszczał już: migawki chlapiące olejem, korpusy które nawet z wierzchu miały przebarwienia na plastiku, plastiki które się wycierały, gumy które odłaziły a nawet korpusy FF, które miały źle wyczerniony górny ekran LCD o bublach związanych z firmware'em nie wspominając.

barbara23, podstawą opisującą twój problem powinno być zdjęcie tej komory i przebarwień, inaczej możemy tu gdybać i pisać od rzeczy, ot choćby o tym że biały kolor i przebarwienia w komorze baterii w niczym nie przeszkadzają w robieniu zdjęć.

barbara23
Pytanie: czy twój canon 6D działa prawidłowo i robi dobre zdjęcia?

Nie zrobiłam jeszcze ani jednego zdjęcia, jest nowy i zastanawiam się czy go nie oddać bo oczekiwalam produktu idealanego zakupionego w bardzo renowowanym sklepie. Slyszalam i czytalam historie na temat produktow canona zakupowanych taniej dla rynku wschodniego.. i obawiam się ze dostalam ten gorszej jakosci. Jak zrobie zdjecie to juz nie bede mogla go zwrocic. A mysle caly czas o tym, ze jesli ma taka wade to co moze byc w srodku?! Tak bardzo żałuję, że nie zauważyłam tego przy kasie kiedy płaciłam.

barbara23 napisał/a:
Slyszalam i czytalam historie na temat produktow canona zakupowanych taniej dla rynku wschodniego.. i obawiam się ze dostalam ten gorszej jakosci.

pierwsze słyszę ale w sumie mam prawo bo używam canonów dopiero 0d 2006 roku i kupowałem tylko w Europie.

barbara23 napisał/a:
A mysle caly czas o tym, ze jesli ma taka wade to co moze byc w srodku?! Tak bardzo żałuję, że nie zauważyłam tego przy kasie kiedy płaciłam.

po twoim poście pierwszy raz zajrzałem do komory swojego i stwierdzam, że moja komora jest sino koperkowa ale mój robi dobre zdjęcia i jak jakieś nie wyjdzie to albo przeze mnie albo przez nie odpowiednie ustawienie Syriusza względem Enceladusa.

barbara23, porób zdjęcia to jedyny sposób, jak nie będzie działał dasz radę oddać.
Skoro masz do siebie pretensje, ze tego nie zauważyłaś w sklepie, to powinnaś mieć większe, że nie zrobiłaś nawet jednego zdjęcia.

Wojmistrz - Nie 19 Paź, 2014

Też mam "przebarwienie" w tym miejscu, oraz w miejscu mocowania pręcika od "pstryczka" baterii. Mam wrażenie, że jest to metalizowane i w moim rozumieniu jest to forma wzmocnienia.

PS. kozidron, który model chłapał olejem? Bo nie pamiętam takiej sprawy w Canonie.

Wojmistrz napisał/a:
PS. kozidron, który model chłapał olejem?

to było jeszcze za czasów analogowych.

Sunders - Nie 19 Paź, 2014

kozidron napisał/a:
to było jeszcze za czasów analogowych

Czy pamiętasz model? Ew. rok? :smile:

Sunders napisał/a:
Czy pamiętasz model? Ew. rok? :smile:

dwa znaki zapytania na post to za dużo :razz:

Sunders - Nie 19 Paź, 2014

Nie pamiętasz? :sad: A jesteś tego pewien? :smile:

Sunders napisał/a:
Nie pamiętasz? :sad: A jesteś tego pewien? :smile:

2 wtedy + 2 teraz to 4 a wystarczyło wpisać w google, pierwszy był A1 a potem była oficjalna nota do 1D Mark III i 1Ds Mark III, link

ophiuchus - Pon 20 Paź, 2014

Mój ma komorę baterii siną, a użytkuję już ponad rok :( Jak RZyć?
kozidron - Pon 20 Paź, 2014

ophiuchus napisał/a:
Mój ma komorę baterii siną, a użytkuję już ponad rok :( Jak RZyć?

canon to zuo :mrgreen:

cygnus - Nie 23 Lis, 2014

Hm... No wreszcie wiem, dla kogo produkuje się krótkie serie np. Haselbladów z drewnianą rączką. Z pewnością są idealne, a zdjęć nie muszą robić w ogóle :)
kozidron - Nie 23 Lis, 2014

cygnus napisał/a:
Hm... No wreszcie wiem, dla kogo produkuje się krótkie serie np. Haselbladów z drewnianą rączką. Z pewnością są idealne, a zdjęć nie muszą robić w ogóle :)

zdjęcia tyłków drobiu jeszcze mogę zrozumieć ale tego posta ciężko :shock:

weź nas oświeć co to ma wspólnego z 6d?