forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - Szukam kogoś do czyszczenia i naprawy Canona G12

Avallone - Nie 19 Paź, 2014
Temat postu: Szukam kogoś do czyszczenia i naprawy Canona G12
Witam.
Jak w temacie.
Canon wpadł na 2 sekundy do wody ale to wystarczyło żeby szlag go trafił.
Bateria wyjęta natychmiast, aparat suszony ale teraz takie zdjęcia robi:

Jeśli ktoś wie gdzie znajdę dobry ale jeszcze opłacalny w tym przypadku zakład lub kogoś kto się takimi rzeczami bardziej niż amatorsko zajmuje to proszę o kontakt.
Pozdrawiam.

mozer - Nie 19 Paź, 2014

Avallone, a dałeś do wyceny do serwisu Canona? Wiedziałbyś przynajmniej, czy jest to wykonalne i poznałbyś przybliżony koszt takiej operacji. W Polsce taka wycena jest bezpłatna.

OK.
Przekażę to koledze u którego zostawiłem w Polsce aparat.

Sunders - Nie 19 Paź, 2014

mozer napisał/a:
W Polsce taka wycena jest bezpłatna.

Trzeba zapłacić tylko za przesyłkę.

Jak klikam w Google to mi się masa serwisów Canona w okolicach Wrocławia pokazuje.
Nie wystarczy podejść czy trzeba do jakiegoś oficjalnego Canon Polska czy coś takiego wysłać??

mozer - Nie 19 Paź, 2014

Avallone, oficjalny Canona jest tylko jeden i to w Warszawie. Pewnie możesz zanieść gdzieś indziej, ale dowiedz się, czy nie pobierają opłat za wycenę.
Sunders - Pon 20 Paź, 2014

mozer napisał/a:
Avallone, oficjalny Canona jest tylko jeden i to w Warszawie.

http://e-csi.pl/

Avallone - Pon 20 Paź, 2014

Już dałem znać Koledze, wyśle go do nich do sprawdzenia i jeśli się uda go zrobić to będzie to drugi Canon na naszym wyposażeniu.
Sunders - Pon 20 Paź, 2014

Dać, to prawdopodobnie się da, ale pytanie zasadnicze to czy taka naprawa będzie opłacalna?
Daj tutaj znać co Ci odpowiedzą.

Avallone - Pon 20 Paź, 2014

Na pewno napisze jak tylko dadzą znać co i jak. Co do tego PowerShota Mark II mam pytania w drugim temacie żeby tego nie zasmiecać.