forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze obiektywu - Obiektyw do fashion i glamour, Canon, 1200 zł

krzysiek00x00 - Czw 23 Paź, 2014
Temat postu: Obiektyw do fashion i glamour, Canon, 1200 zł
Witam wszystkich,

Szukam obiektywu, na mocowanie canon. Zalezy mi na dobrej ostrosci i i w sumie zeby miał mocny boke. Mam nie duże doświadczenie bo dopiero sie ucze ale najczęściej wykonuje zdjęcia fashion i glamour. Max chciałbym wydac 1200 zł. Bede wdzieczny za pomoc :)

Pozdrawiam

kozidron - Czw 23 Paź, 2014

krzysiek00x00 napisał/a:
Zalezy mi na dobrej ostrosci i i w sumie zeby miał mocny boke.

z "mocnym boke" jest podobnie jak z mocnym piwem ;) Mocne piwo nie jest za dobre.

Ja uzywam do tego typu zdjęć 85/1.8, tylko pytanie brzmi czy ty masz aps-c czy ff?

komor - Czw 23 Paź, 2014

kozidron napisał/a:
tylko pytanie brzmi czy ty masz aps-c czy ff?

Z budżetu można się domyślić w sumie. krzysiek00x00, a jakie obiektywy/obiektyw obecnie posiadasz? Fotografujesz głównie w pomieszczeniach czy na zewnątrz. Zaproponowany 85/1.8 jest fajny, ale w małych pomieszczeniach będzie problem z objęciem całej postaci.

krzysiek00x00 - Czw 23 Paź, 2014

komor napisał/a:
kozidron napisał/a:
tylko pytanie brzmi czy ty masz aps-c czy ff?

Z budżetu można się domyślić w sumie. krzysiek00x00, a jakie obiektywy/obiektyw obecnie posiadasz? Fotografujesz głównie w pomieszczeniach czy na zewnątrz. Zaproponowany 85/1.8 jest fajny, ale w małych pomieszczeniach będzie problem z objęciem całej postaci.

Dużo zdjęć wykonuje na zewnatrz ale zdaza sie też w pomieszczeniu. Posiadam stałke 50. Zastanawiam się nad Sigma AF 70-300/4-5,6 APO DG Macro. Co sadzicie?

muzyk - Czw 23 Paź, 2014

krzysiek00x00 napisał/a:
Zastanawiam się nad Sigma AF 70-300/4-5,6 APO DG Macro. Co sadzicie?

Jak już takie tele chcesz kupić z w/w kasę... to odradzam, a polecam Tamron 70-300 VC.

kozidron - Czw 23 Paź, 2014

Cytat:
Zastanawiam się nad Sigma AF 70-300/4-5,6 APO DG Macro. Co sadzicie?

bokeh z tego obiektywu będzie na pewno "mocny"

krzysiek00x00, to ma być tanio czy dobrze?

matys - Czw 23 Paź, 2014

kozidron napisał/a:
to ma być tanio czy dobrze?
:mrgreen: Gdzie mogę kliknąć "Lubię to" ??
komor - Pią 24 Paź, 2014

A może zamiast ciemnego zooma z kiepskim bokeh (Tamron VC niewiele tu poprawi) kupić drugą stałkę, np. Canona 100/2? W tym budżecie używany powinien się może znaleźć?