|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze obiektywu - Obiektyw do fashion i glamour, Canon, 1200 zł
krzysiek00x00 - Czw 23 Paź, 2014 Temat postu: Obiektyw do fashion i glamour, Canon, 1200 zł Witam wszystkich,
Szukam obiektywu, na mocowanie canon. Zalezy mi na dobrej ostrosci i i w sumie zeby miał mocny boke. Mam nie duże doświadczenie bo dopiero sie ucze ale najczęściej wykonuje zdjęcia fashion i glamour. Max chciałbym wydac 1200 zł. Bede wdzieczny za pomoc
Pozdrawiam
kozidron - Czw 23 Paź, 2014
krzysiek00x00 napisał/a: | Zalezy mi na dobrej ostrosci i i w sumie zeby miał mocny boke. |
z "mocnym boke" jest podobnie jak z mocnym piwem Mocne piwo nie jest za dobre.
Ja uzywam do tego typu zdjęć 85/1.8, tylko pytanie brzmi czy ty masz aps-c czy ff?
komor - Czw 23 Paź, 2014
kozidron napisał/a: | tylko pytanie brzmi czy ty masz aps-c czy ff? |
Z budżetu można się domyślić w sumie. krzysiek00x00, a jakie obiektywy/obiektyw obecnie posiadasz? Fotografujesz głównie w pomieszczeniach czy na zewnątrz. Zaproponowany 85/1.8 jest fajny, ale w małych pomieszczeniach będzie problem z objęciem całej postaci.
krzysiek00x00 - Czw 23 Paź, 2014
komor napisał/a: | kozidron napisał/a: | tylko pytanie brzmi czy ty masz aps-c czy ff? |
Z budżetu można się domyślić w sumie. krzysiek00x00, a jakie obiektywy/obiektyw obecnie posiadasz? Fotografujesz głównie w pomieszczeniach czy na zewnątrz. Zaproponowany 85/1.8 jest fajny, ale w małych pomieszczeniach będzie problem z objęciem całej postaci. |
Dużo zdjęć wykonuje na zewnatrz ale zdaza sie też w pomieszczeniu. Posiadam stałke 50. Zastanawiam się nad Sigma AF 70-300/4-5,6 APO DG Macro. Co sadzicie?
muzyk - Czw 23 Paź, 2014
krzysiek00x00 napisał/a: | Zastanawiam się nad Sigma AF 70-300/4-5,6 APO DG Macro. Co sadzicie? |
Jak już takie tele chcesz kupić z w/w kasę... to odradzam, a polecam Tamron 70-300 VC.
kozidron - Czw 23 Paź, 2014
Cytat: | Zastanawiam się nad Sigma AF 70-300/4-5,6 APO DG Macro. Co sadzicie? |
bokeh z tego obiektywu będzie na pewno "mocny"
krzysiek00x00, to ma być tanio czy dobrze?
matys - Czw 23 Paź, 2014
kozidron napisał/a: | to ma być tanio czy dobrze? | Gdzie mogę kliknąć "Lubię to" ??
komor - Pią 24 Paź, 2014
A może zamiast ciemnego zooma z kiepskim bokeh (Tamron VC niewiele tu poprawi) kupić drugą stałkę, np. Canona 100/2? W tym budżecie używany powinien się może znaleźć?
|
|