|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu bez lustra z wymienną optyką - Fotografowanie akwarium
Alex81 - Sro 29 Paź, 2014 Temat postu: Fotografowanie akwarium Witam
Przez prawie dwa lata posiadałem Nikona D5100 , ale po zakupie smartfona Galaxy S5 jakość zdjęć była dla mnie na tyle dobra,że postanowiłem sprzedać lustrzankę.Najbardziej niezadowolony byłem z gabarytów,powodowały one,że wielokrotnie wybierałem smartfon na wycieczki,niż moją lustrzankę.Niestety nie przewidziałem jednego - na smartfonie właściwie nie da się zrobić poprawnych zdjęć rybom a jako,że pasjonuję się akwarystyką nieco z konieczności zdjęcia takie są mi potrzebne.Nie chcę jednak wracać do lustrzanek,interesują mnie też ze względu na wielkość bezlusterkowce.Jako,że aparat ma służyć w 90% do zdjęć ryb,byłbym ogromnie wdzięczny za poradę co wybrać.Temat jest jeden,więc pewnie będzie potrzebny potem obiektyw makro itd. dlatego nie chciałbym płacić ogromnych pieniędzy i właściwie zrobić to jak najtaniej z dobrym skutkiem.Interesują mnie po prostu głównie zdjęcia ryb.Czytam sporo o Samsungu i Sony,co jednak wybrali byście w moim wypadku ? Czy na standardowym obiektywie osiągnę już dobre rezultaty,bo przyznam że na D5100 przy użyciu lampy zdjęcia już były poprawne.Będę ogromnie wdzięczny za pomoc.
Maciek
WojciechW - Sro 29 Paź, 2014
Może przydałby ci się raczej jakiś kompakt do zdjęć podwodnych? A serio to bezlusterkowiec powinien dawać podobne zdjęcia jak lustrzanka z podobną matrycą i obiektywem, więc przydadzą ci się tu twoje doświadczenia z d5100.
Alex81 - Sro 29 Paź, 2014
Tak,tak tylko chodzi mi o to,że nie chcę znowu wydawać 2 tys zł żeby fotografować tylko ryby.Chodziło mi o to co możecie polecić,firma,model itd. żeby nie było tragedii.
Maciek
|
|