|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Test lornetki Delta Optical Entry 10x50
Arek - Pią 31 Paź, 2014 Temat postu: Test lornetki Delta Optical Entry 10x50 Test lornetki Delta Optical Entry 10x50:
http://www.optyczne.pl/in...etki&test_l=288
Ciekaw jestem Waszej opinii
jaqb - Sob 01 Lis, 2014
Rozumiem, że pokazałeś ograniczenie od dołu. Wszystko poniżej to już smoki nietopyrze i chochle stalowe
Tak btw to patrząc przez Entry wrażenia mogą być podobne jak ze starego CZJ kiepska transmisja, AC na dokładkę. Duże pole pozorne, za to pełne wad pozaosiowych i dystorsji. W enerdówku gwiazdki pewnie mniej zaiskrzą za to muszle oczne jeszcze mniej wygodne o ER nie wspominając.
Hm, wychodzi mi, że dzisiejszy chińczyk z dolnej półki może podgryźć legendę. Dobrze choć, że jak ona nie będzie trwał przez dajmy na to najbliższe pół wieku
Arek - Sob 01 Lis, 2014
jaqb napisał/a: | Rozumiem, że pokazałeś ograniczenie od dołu. Wszystko poniżej to już smoki nietopyrze i chochle stalowe |
Bardzo dobre podsumowanie
Obserwatorek - Sob 01 Lis, 2014
Najważniejsze że nie pojawiła się jakaś cecha dyskwalifikującą tą konstrukcję,
oczywiście w swojej kategorii: tanie i w miarę dobre.
I to jest komplement, zarówno dla lornetki jak i dla Delty.
A jeśli Discovery pojawi się jeszcze ciut wyżej w rankingu to już będę usatysfakcjonowany
że w kategorii "tania lornetka dla Kowalskiego", której zawsze bronię, jest coś co można ze spokojnym sumieniem polecić.
Tylko ten brak porro 30 do polecenia doskwiera ...
Guliwer - Nie 02 Lis, 2014
Cieszę się, że tę tanią lornetkę fachowo przetestowano.
Miałem DO Entry 10x50 przez jakiś czas i oddałem. Nie dało się w niej ustawić porządnie ostrości.
Nakręciłem się pokrętłem okularu i centralnym i zawsze coś było źle, męczyło wzrok.
Dystorsja jakby pomieszanie beczkowej i poduszkowej, zniekształcenie obrazu na wszystkie strony. Widok jak przez starą szybę okienną ze szkła ciągnionego. Zwłaszcza w prawym tubusie.
Mechanicznie dobra jak na tę cenę.
Test punktowo wypadł nieźle ale nie polecam tej lornetki. Raczej Bressera Hunter 10x50 w niższej cenie.
Arek - Nie 02 Lis, 2014
Ja natomiast nadal nie zmieniał zdania odnośnie testów sprzętu w cenie poniżej 300 zł. Rozrzut pomiędzy poszczególnymi egzemplarzami i dostawami jest tam tak duży, że na ich testowanie szkoda czasu. No ale
nasz klient, nasz Pan. Chcecie to macie
kivirovi - Pon 03 Lis, 2014
Okazalo sie nagle, ze wszyscy chcielismy testu DO Entry
|
|