|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Film kontra Cyfra
dcs - Wto 04 Lis, 2014 Temat postu: Film kontra Cyfra Galaxy S III, Nikon F4, D300 with no noise ninja processing, D300 with noise ninja processing, Mamiya RB67.
http://www.japancamerahun...dy-john-lossik/
maziek - Wto 04 Lis, 2014
Wynika mi, że pominąwszy bezkonkurencyjną (a w zasadzie pozakonkurencyjną - średni format) Mamiyę to D300 bez żadnego noise ninja jest najlepszy?
90s - Wto 04 Lis, 2014
maziek, mi z tego wynika że galaxy S III daje radę:)
Panie, co teraz nie daje rady ? Może fotokomórka w drzwiach Biedronki - może...
90s - Wto 04 Lis, 2014
maziek napisał/a: | Panie, co teraz nie daje rady ? Może fotokomórka w drzwiach Biedronki - może... |
patelnią ostrego zdjęcia nie zrobisz ( jeszcze;) )
Ty uważaj, przeczyta jakiś spec od patelni i ani się obejrzysz, jak będziesz musiał w takiej UE-made baterie wymieniać...
matys - Wto 04 Lis, 2014
maziek napisał/a: | Ty uważaj, przeczyta jakiś spec od patelni i ani się obejrzysz, jak będziesz musiał w takiej UE-made baterie wymieniać... |
Albo pojawią się pytania typu: "Która patelnia do 200zł robi najlepsze zdjęcia ??"
P.S Wole filmować bardziej S5 niż D7100
dcs - Wto 04 Lis, 2014
Nie przyznawajcie się że kręcicie patelnią,
bo maksymalny czas pojedynczego grzania /ze względów celno-podatkowych/ ograniczą do 30 minut.
maziek - Sro 05 Lis, 2014
To pewne, chyba, że energia będzie odnawialna. Nawiasem mówiąc - właśnie, negatywy i błony (błony w szczególności!) nie są odnawialne w przeciwieństwie do samoodnawialnej matrycy CCD, więc...
90s - Sro 05 Lis, 2014
Warto też wspomnieć o matrycy teflonowej, w tych lepszych jest już nawet ceramiczna.
Prawdą jest niestety, że na długich czasach ostro się grzeje, nawet olej spalić potrafi.
Stąd wątpię by była opcja video dłuższa niż 30min.
Ale za to uchwyt jest jednym z lepszych jaki trzymałem w rękach, no i sweet focia do lustra z takim sprzętem niszczy system:)
matys - Sro 05 Lis, 2014
90s napisał/a: |
Prawdą jest niestety, że na długich czasach ostro się grzeje, nawet olej spalić potrafi. |
Czy olej wychlapany z Nikona nadaję się do tych teflonowych patelni, matryc znaczy się?
90s - Sro 05 Lis, 2014
matys napisał/a: | Czy olej wychlapany z Nikona nadaję się do tych teflonowych patelni, matryc znaczy się? |
Tylko ten z pierwszego chlapnięcia:)
|
|