| 

| 

|  | forum.optyczne.pl 
 |  |  Wolne tematy - Fotograficzne danie :)

goltar - Czw 20 Mar, 2008
 Temat postu: Fotograficzne danie :)
 http://fotoforum.gazeta.p...93,0,2.html?v=2
 MC - Czw 20 Mar, 2008

Wyglada jak prawdziwy (po upadku z 2 pietra
  ) mnich - Czw 20 Mar, 2008

raczej jak spalony... i co robi góryn ekran w D60? heh...
 ja na śniadanie zjadam  3 Canony 40D i na "lancz" 1D M3. a potem ide robić zdjęcia moim D300.
 Monastor - Czw 20 Mar, 2008

mnich, to D50
   mnich - Pią 21 Mar, 2008

ah no faktycznie nie zwróciłem uwagia na podpis pod zdjęciem tylko patrzyłem na numerek na korpusie. To sie jakoś fachowo nazywa.. eee  błąd interpolacji chyba.
 Monastor - Pią 21 Mar, 2008

mnich, tak, albo skrót perspektywiczny
   mnich - Pon 24 Mar, 2008

a propos fachowych zwrotów. Jakieś dwa lata temu mój kolega kupił sobie Sony Cybershot- któregoś z serii H. I pod koniec rozmowy zapytałem go jak tam z aberacja chromatyczną, a on na to " no tak on [aparat] to wszystko ma, wiesz to już jest wyższa klasa".    ....
   Arek - Pon 24 Mar, 2008

Bo w dobrych firmach aberracja chromatyczna jest gratis
   Monastor - Wto 25 Mar, 2008

Niepotrzebnie decydowalem się na szkła byle jakich producentów. Sigma 17-70 nie oferuje mi takiej aberracji jaką dałby Canon 17-85 IS
   MC - Wto 25 Mar, 2008

| Monastor napisał/a: |  	  | Niepotrzebnie decydowalem się na szkła byle jakich producentów. Sigma 17-70 nie oferuje mi takiej aberracji jaką dałby Canon 17-85 IS   | 
 Wazny jest jeszcze procent pomylek AF. Tutaj Sigma przy odrobinie szczescia moze dac Ci naprawde wiele...
 Monastor - Wto 25 Mar, 2008

MC, niestety nie spełnia tych oczekiwań. Pewnie dlatego, że służy przede wszystkim do krajobrazów

Swoją drogą pomyłka AF nie jest już w całości 'mądrym słowem' i może laikowi z bajeranckim aparatem coś sugerować... zwłaszcza pierwszy człon
   mnich - Wto 25 Mar, 2008

wystarczy poprostu napisać ze ma łądny bokeh który często widać na zdjęciach

|  |