forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Kompakt po Kodak Easyshare Z981 pomocy! :)

Zjarajj11 - Sro 12 Lis, 2014
Temat postu: Kompakt po Kodak Easyshare Z981 pomocy! :)
Witam. Od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupem aparatu. Dotychczas korzystałam z Kodak easyshare z981, byl to moj pierwszy aparat jeszcze za czasów kiedy chciałam zostać "fotografem", aparat ten uwielbiam, nie miałam z nim żadnych problemów, bez względu co tutaj usłyszę nadal bede twierdzić ze jest on aparatem genialnym i pewnie korzystałabym z niego do teraz gdyby nie fakt ze zniszczono mi w nim klapkę, przez co baterie nie utrzymują się a aparat wyłącza(swoja droga może ktoś wie czy da sie to w jakis sposób naprawić? dodam ze bład nie tkwi w samej klapce, która wiem ze można dokupić lecz w plastikowych zawiasach(to one zostały ułamane) wbudowanych w aparacie o które zaczepiały się haczyki z klapki i tak podtrzymywały baterie(chyba dobrze to napisałam : ) ) nie wiem w jaki sposób mozna bylo to zniszczyć lecz jezeli ktos wie cos na ten temat prosze o rade, mi powiedziano ze nie jest to juz do naprawy.. Wracając do tematu, prosiłabym o udzielanie sie osób ktore maja coś wspólnego z fotografa juz dłużej, byc moze korzystały lub mialy okazje pobawić sie Kodakiem z981 i są w stanie polecic mi aparat który po doświadczeniach właśnie z Kodakem da mi nowa radosc fotografowania, nie musi to być najnowszy model aparatu, chce aby był po prostu lepszy lub chociaż troszkę lepszy od poprzednika, dobrze gdyby tez nagrywał filmiki w HD, typowo kompakt nie chce zadnej cyfrówki. Fotografuje glownie znajomych, zwierzęta, rodzinę, nic profesjonalnie ale chciałabym aby zdjęcia byly mimo to dobrej jakości i ostrości. Zakres cenowy jaki mnie interesuje to 1000-1200zl , jestem w stanie odkupić aparat nawet używany jeżeli będę wiedzieć ze pośmiga mi trochę i będę zadowolona z efektu pracy z nim. Dziękuje za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam :)
Sunders - Sro 12 Lis, 2014

Panasonic Lumix DMC-FZ72.
Wojmistrz - Sro 12 Lis, 2014

Ała, tego się czytać nie da! Nie można było tak normalnie jak wszyscy... na czarno?