|
forum.optyczne.pl
|
 |
Obiektywy fotograficzne - Instrukcja obsługi PL do Canon EF 300F2,8 L IS USM
seban4 - Nie 16 Lis, 2014 Temat postu: Instrukcja obsługi PL do Canon EF 300F2,8 L IS USM Jeżeli ktoś posiada to chętnie się zapoznam:)
Z Góry Dzięki
MM - Nie 16 Lis, 2014
Na stronce Canona nie było?
seban4 - Pon 17 Lis, 2014
niestety nie:(
mozer - Pon 17 Lis, 2014
seban4, a na pewno coś takiego istnieje? Wszystkie moje szkła Canona miały instrukcje tylko po angielsku, mimo że kupowałem je z oficjalnej polskiej dystrybucji.
seban4 - Pon 17 Lis, 2014
no myślę ze jest:) ale zawsze mogę być w błędzie:)
MM - Wto 18 Lis, 2014
Jak kupowałem do roboty nowszą wersję trzysety to chyba też instrukcji polskiej nie było. Cyfrowi.pl nie dostarczyli a powinni. SKANDAL!
Sunders - Wto 18 Lis, 2014
MM napisał/a: | Jak kupowałem do roboty nowszą wersję trzysety to chyba też instrukcji polskiej nie było. |
I dajesz radę bez tej instrukcji
komor - Wto 18 Lis, 2014
Sunders napisał/a: | I dajesz radę bez tej instrukcji |
Nie wiadomo, może MM przypina do aparatu odwrotnie, tyłem od przodu.
muzyk - Wto 18 Lis, 2014
Retro, makro z 300 IS L
Sunders - Wto 18 Lis, 2014
komor napisał/a: | Nie wiadomo, może MM przypina do aparatu odwrotnie, tyłem od przodu. |
No to musi mieć pierścień, którym dysponują chyba tylko tajne służby
MM - Sro 19 Lis, 2014
Jestem ciekaw ilu z Was wiedziałoby (tak na szybko) jak maksymalnie obsłużyć te wszystkie przyciski i pokrętła tego obiektywu podłączonego od korpusu mającego możliwość wykorzystania wszystkich jego bajerów...
muzyk - Sro 19 Lis, 2014
Oj tam oj tam
Monastor - Czw 20 Lis, 2014
muzyk napisał/a: | Oj tam oj tam |
Trafny argument
seban4 - Pon 24 Lis, 2014
No i Panowie koniec tej dyskusji, Canon nie dostarcza instrukcji po polsku:(
Sunders - Pon 24 Lis, 2014
seban4 napisał/a: | No i Panowie koniec tej dyskusji, Canon nie dostarcza instrukcji po polsku:( |
W takim razie sprzedawcy, którzy rozprowadzają te obiektywy w Polsce, łamią prawo:
Dz. U. 2002r., Nr 141, poz. 1176
Dz. U. 1999r., Nr 90, poz. 999
kozidron - Pon 24 Lis, 2014
Sunders napisał/a: | W takim razie sprzedawcy, którzy rozprowadzają te obiektywy w Polsce, łamią prawo:
Dz. U. 2002r., Nr 141, poz. 1176
Dz. U. 1999r., Nr 90, poz. 999 |
straszne
dcs - Pon 24 Lis, 2014
To jest naturalna selekcja.
[tak jak z tymi co nie ogarnęli kart do głosowania]
Ale troskaj sie, troskaj... nad ich "ciężkim" losem
-za niedługo dowalą ci podatek 25% na wykształconych- i pracowitych-inaczej.
mozer - Pon 24 Lis, 2014
kozidron, nie tyle straszne tylko dziwne, że nikt się jeszcze do tego nie przyczepił...
komor - Pon 24 Lis, 2014
Panowie, w tej ustawie jest wentyl bezpieczeństwa, że w przypadku produktów specjalistycznych, nietypowych i nieprzeznaczonych na szeroki rynek konsumencki, zwalnia się dystrybutora z obowiązku. Szkiełko typu 300/2,8 bez problemu można pod tę kategorię podciągnąć.
A wy się dalej oburzajcie, niedługo Unia Europejska zakaże wam ustawowo puszczać bąki bez uiszczenia opłaty CO2. Nic tak nie irytuje jak nadmiernie rozdmuchane prawo, które na siłę uszczęśliwia społeczeństwo. Tak, wiem, ta ustawia to akurat polski wynalazek i w swoim czasie spełniła swoją rolę w pewnym stopniu. Ale bez przesady.
kozidron - Pon 24 Lis, 2014
komor, canon nie daje instrukcji do żadnego szkła jak wcześniej zresztą zauważył mozer.
Tyle, że to rzeczywiście nie ma znaczenia, za to ja do swojej pralki dostałem instrukcję w 12 językach, razem około 5kg książki wszystko oczywiscie w oddzielnych zeszytach.
muzyk - Pon 24 Lis, 2014
Cytat: | A wy się dalej oburzajcie, niedługo Unia Europejska zakaże wam ustawowo puszczać bąki bez uiszczenia opłaty CO2 |
Komor.
MM - Pon 24 Lis, 2014
kozidron napisał/a: | canon nie daje instrukcji do żadnego szkła |
Swego czasu coś tam dawał. Potem był czas z pdf-ami na płytach. Generalnie instrukcje są. Mnie swego czasu jeden niuans z dziwnego języka tłumaczył Goltar. Właśnie co do 300/2.8 II.
Sunders - Wto 25 Lis, 2014
komor napisał/a: | w tej ustawie jest wentyl bezpieczeństwa, że w przypadku produktów specjalistycznych, nietypowych i nieprzeznaczonych na szeroki rynek konsumencki, zwalnia się dystrybutora z obowiązku. Szkiełko typu 300/2,8 bez problemu można pod tę kategorię podciągnąć |
komor "zgrabnie" nazwałeś to, co w tym akcie prawnym, zgodnie z polską tradycją umożliwia jego obchodzenie.
komor napisał/a: | A wy się dalej oburzajcie, niedługo Unia Europejska zakaże wam ustawowo puszczać bąki bez uiszczenia opłaty CO2. Nic tak nie irytuje jak nadmiernie rozdmuchane prawo, które na siłę uszczęśliwia społeczeństwo. |
"Przegięcia" w przepisach unijnych się zdarzają, ale czy wolałbyś nadal być obywatelem państwa należącego do RWPG
MM napisał/a: | Generalnie instrukcje są. Mnie swego czasu jeden niuans z dziwnego języka tłumaczył Goltar. Właśnie co do 300/2.8 II. |
Gdyby nie ten "wentyl" prawdopodobnie byłyby tłumaczone i dołączane do sprzętu. Nie podniosłyby chyba w sposób istotny cen sprzętu tej klasy.
kozidron - Wto 25 Lis, 2014
Sunders napisał/a: | "Przegięcia" w przepisach unijnych się zdarzają, ale czy wolałbyś nadal być obywatelem państwa należącego do RWPG
|
ze skrajności w skrajność, trzeba było zestawić z krajami 3 świata.
Sunders napisał/a: | komor "zgrabnie" nazwałeś to, co w tym akcie prawnym, zgodnie z polską tradycją umożliwia jego obchodzenie.
|
canon nie daje instrukcji w ojczystym do żadnego szkła i w przypadku innych obiektywów trudno nazwać je wszystkie "produktami specjalistycznymi"
krisv740 - Czw 27 Lis, 2014
"canon nie daje instrukcji do żadnego szkła"
daje jak najbardziej - 100-400L na 100%
kozidron - Czw 27 Lis, 2014
krisv740 napisał/a: | daje jak najbardziej - 100-400L na 100% |
dostałeś w języku ojczystym? Bo ja zazwyczaj kupowałem u partnera optycznych
kozidron napisał/a: | krisv740 napisał/a: | daje jak najbardziej - 100-400L na 100% |
dostałeś w języku ojczystym? Bo ja zazwyczaj kupowałem u partnera optycznych |
EN - ja odnoszę się jedynie do instrukcji.... - nie gwarancji oczywiście...
krisv740, ale my mówimy o instrukcji w jezyku polskim, chyba jakies nieporozumienie się wkradło
kozidron napisał/a: | krisv740, ale my mówimy o instrukcji w jezyku polskim, chyba jakies nieporozumienie się wkradło |
to zaznaczaj w wypowiedziach
a temat widzę...
krisv740 napisał/a: | to zaznaczaj w wypowiedziach |
no zdarza się
muzyk - Pon 01 Gru, 2014
Eee, czy to ma jakieś znaczenie, w jakim języku instrukcja jest zapodana?
Najważniejsze, że jest, bo bez niej nie sposób szkło zespolić z puszką i pstryknąć.
|
|