forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Jak zarobic na fotografi?

syldorf - Pią 21 Mar, 2008
Temat postu: Jak zarobic na fotografi?
witam, na poczatku chce podkreslic ze nie jestem typem goscia ktory kupi jakis aparacik i bedzie tylko liczyc zyski. Mnie naprawde interesuje fotografia i wiem ze moze pojawic sie taka sytuacja ze chcac inwestowac w nowy sprzet bede musial dorobic. I tu moje pytanie jak i gdzie mozna dorobic wiadomo wesela, komunie itd.Ale gdzie jeszcze ?
Chcialem jeszcze wszytkim zyzyczyc WESOLYCH SWIAT

[ Dodano: Pią 21 Mar, 2008 ]
co to jakis temat tabu, ze nikt nic nie chce odpisac?! :lol: macie jakies pomysly?

Arek - Pią 21 Mar, 2008

A myślałeś o stockach? Niektórzy robią na tym przyzwoite pieniążki.
syldorf - Pią 21 Mar, 2008

Znalazlem kilka linkow:
www.shutterstock.com

www.dreamstime.com

www.fotolia.com

www.istockphoto.com

www.stockxpert.com

Tak szczerze to nie bardzo umiem poruszac sie na tych stronach zarejestrowalem sie no i.... no wlasnie co dalej :roll:

[ Dodano: Pią 21 Mar, 2008 ]
zalogowalem sie na www.shutterstock.com ale nie mam pojecia jak dodac wlasnie zdjecia , wie ktos moze...

mavierk - Sob 22 Mar, 2008

no i robisz zdjęcia, które myślisz, że mógłby ktoś ściągnąć za kase - ładujesz je na stronke i łoisz za to kase - kolokwialnie i skrótowo mówiąc.
RobertO - Sob 22 Mar, 2008

syldorf napisał/a:
zalogowalem sie na www.shutterstock.com ale nie mam pojecia jak dodac wlasnie zdjecia , wie ktos moze...

ja korzystam fotolia.com mam tam zalozone konto, ale nie sprzedaje tylko kupuje :-)
tak czy owak po zalozeniu konta pojawia ci sie menu:

Member Home My Files My Credits My Profile Toolbox Affiliation Contact Support

klikasz na my files i tam jest zakladka "uploaded files" a w niej link "Upload new file" po kliknieciu wskazujesz plik na dyzku ktory chcesz zaladowac. wczesniej jednak musisz oswiadczyc ze zdjecie jest twojego autorstwa, itp. itd.

jezeli znasz podstawy angielskiego mysle ze nie bedzie problemow

mavierk - Sob 22 Mar, 2008

problem polega na tym, że oni wymagają co najmniej bardzo dobrych i idealnych technicznie zdjęć - inne nie mają szans przejść - ciężko się przebić przez 3k innych niemalże takich samych zdjęć.