|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Kamera Panasonic VDR d50 modyfikacja nagrywania na kartę sd
Elderbary - Czw 27 Lis, 2014 Temat postu: Kamera Panasonic VDR d50 modyfikacja nagrywania na kartę sd Cześć, dostałem kamerę Panasonic VDR D50 niestety nagrywa ona filmy tylko i wyłącznie na płytki więc jest to problem, natomiast można nią robić zdjęcia które zapisują się na karcie SD. Czy ktoś słuszał lub zna sposób czy można jakoś zmienić oprogramowanie aby kamera nagrywała filmy na kartę sd ?
Wojmistrz - Czw 27 Lis, 2014
Nie przewiduję by ktoś ją hackował, bo to bez sensu, ale napisz mi, dlaczego płytki są dla ciebie problemem? Przecież ona nagrywa na DVD-RW, które są teraz śmiesznie tanie. Zauważ, że takie rozwiązanie jest nadal aktualne w profesjonalnych kamerach, jedynie co, to że teraz wykorzystuje się do tego nośniki Blu-Ray (zobacz np XDCAM).
Elderbary - Sro 03 Gru, 2014
pliki sporo zajmują i nie da się kasować zapisu
Wojmistrz - Sro 03 Gru, 2014
z RW?
mozer - Sro 03 Gru, 2014
A czy DVD nie generuje jeszcze większego szumu na nagraniu niż taśma?
Ale masz na myśli taśmy analogowe czy (mini)DV?
mozer - Sro 03 Gru, 2014
Wojmistrz, miniDV. W mojej kamerze trochę słychać jak jest cicho.
Myślałem, że chodzi ci o obraz i nieco zbaraniałem, bo przecież w takich urządzeniach jest stały zapis cyfrowy danych, ale fakt, z dźwiękiem na pewno bywa różnie. Tak jak i silnik, i obracająca się płyta, i przesuwająca optyka generują szumy, to i podobnie mechanizm kasety nie jest bezszmerowy. Myślę, że to bardziej kwestia jakości wygłuszenia sprzętu przez producenta, a ja sam nie uznaję wbudowanych mikrofonów.
mozer - Sro 03 Gru, 2014
Wojmistrz, pytałem, bo napęd DVD wydaje mi się głośniejszy niż silnik taśmy.
Nie przeczę, do tego zostaje ściąganie wszystkich innych odgłosów z obudowy. Z innej strony, te silniki dają niskie tony, a sama płytka o nic nie trze, bo przecież na magnetycznej uwięzi siedzi.
Elderbary - Nie 07 Gru, 2014
Byłem na wycieczce dziś chciałem zgrać filmiki niestety jakość koszmarna ... Kamera nagrywa w rozdzielczości 704x576 ... szczerze nie wiedziałem w jakiej nagrywa ale myślałem że hd będzie
matys - Nie 07 Gru, 2014
A nie czasami w 720x480 ?? To stara kamera więc czego tutaj się spodziewać. Teraz każdy jeden, nawet najtańszy telefon nagrywa lepsze filmy niż ta kamera.
Elderbary - Pon 15 Gru, 2014
To jest praktycznie nówka sztuka nawet ma folie jest coś warta ?
Wojmistrz - Pon 15 Gru, 2014
Niewiele w czasach fullHD w smartfonach
maziek - Pon 15 Gru, 2014
Elderbary napisał/a: | To jest praktycznie nówka sztuka nawet ma folie jest coś warta ? | Jak potrzymasz ze 30 lat (z tą folią) - who knows? Całkiem spora grupa ludzi skupuje najzłomniejszy złom na tym świecie tzn. tzw. maluchy (takie pseudo samochody), remontuje je i sprzedaje a inni kupują za ciężkie pieniądze i jeszcze potem utrzymują - i choć to trudno uwierzyć, podobno nie za karę i nie pod karabinem, tylko sami z siebie. Tak więc absolutnie wszystko może być sporo warte, tylko musi się wariat znaleźć .
|
|