|
forum.optyczne.pl
|
 |
Obiektywy fotograficzne - Sigma 50 f1.4
Olimpicgamer - Czw 04 Gru, 2014 Temat postu: Sigma 50 f1.4 Witam. Drodzy koledzy/kolezanki. Przymierzam się do zakupu stałki/portretówki. Posiadałem juz te szkło. Jednak zanim zakup powtórzę czy możecie polecić taki który daje lepszą plastykę obrazu w cenie +1000zł , z podobną ogniskową i otworem względnym. Oczywiście zachowując przy tym pozostałe zalety w/w z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
boogi58 - Czw 04 Gru, 2014
nie "te", tylko "to"
Olimpicgamer - Czw 04 Gru, 2014
boogi58 napisał/a: | nie "te", tylko "to" |
Nie prosiłem o porady dotyczące poprawnej polszczyzny...
mozer - Czw 04 Gru, 2014
Olimpicgamer, zawsze warto się czegoś nowego dowiedzieć, niezależnie od dziedziny
Co do szkła, to, jeśli trafisz na wersję z dobrym AF, myślę, że jest nie do pobicia w tym zakresie cenowym.
Wojmistrz - Czw 04 Gru, 2014
Pod jaki system?
Olimpicgamer - Pią 05 Gru, 2014
Wojmistrz napisał/a: | Pod jaki system? |
Canon 6D , chyba się zdecyduje na nowszą wersję tej Sigmy nie widzę lepszej alternatywy.
Wojmistrz - Pią 05 Gru, 2014
Znaczy Sigme A 50mm f/1.4. Ja posiadam od kilku lat i od czasu do czasu używam na 6D wersję EX i żal mi dopłacić do nowszej, ale jeśli ciebie stać, to chyba warto kupić.
kamillo270 - Sro 17 Gru, 2014
Ja zakochałem się w EXie gdy podpiąłem po raz pierwszy do swojego body, ale problemy z AF były tak duże, że nie mogłem przy żadnym zostać, a sporo ich testowałem.
komor - Sro 17 Gru, 2014
A ja na moją (jeszcze EX, ale z nowszej, nie-aksamitnej serii) nie mogę narzekać. Do portretu świetna, AF co najmniej przyzwoity, lepszy niż w Sigmie 30/1.4.
|
|