|
forum.optyczne.pl
|
 |
Obiektywy fotograficzne - Tamron 24-70 f2.8 Recenzja
Olimpicgamer - Czw 04 Gru, 2014 Temat postu: Tamron 24-70 f2.8 Recenzja Przymierzam się do zakupu tego szkła, jednak czytając test trochę mnie przeraził. Podpinać będę do 6D. Czy ktoś posiada te szkło i może się określić czy rzeczywiście wygląda to tak źle jak opisują optyczne? Jednak trzeba się dobrze zastanowić czy warto wydać 3K za sprzęt który jest rozjechany bądź nie.
Z góry dzięki za odp
Pozdrawiam
kot Sylvester - Czw 04 Gru, 2014
Olimpicgamer może warto zastanowić się nad taką alternatywą :
http://www.optyczne.pl/16...%87_obrazu.html
najlepiej weź korpus i idź porównać podpinając na zmianę oba szkła. Sam będziesz mógł ocenić beż wątpliwości w temacie cudzej opinii.
MC - Czw 04 Gru, 2014
Akurat to nie jest szkło, które Sigmie wyszło.
MM - Czw 04 Gru, 2014
Tamron nie wchodzi optycznym tak mocno w tyłek jak Sigma, więc i taka opinia...
Sigma ma sporo fajnych szkieł, ale w tym zakresie wolałbym obiektyw Tamrona.
cobalt - Pon 05 Sty, 2015
Z dwojga złego to oczywiście Tamron. Z jego zakupu wycofałem się, bo miałem już zamówiony w Euro RTV AGD. Może niepotrzebnie poszedłem ze znajomym, który pożyczył mi Canona 24-70/2,8 L USM. Następnego dnia zobaczyłem na Allegro 2 ogłoszenia sprzedających Tamrona po 3 i chyba 8 miesiącach.
Mimo posiadana cropa pasuje mi zakres 24-70mm, tylko jak trafić ostrego Canona 24-70/2,8. Nikt rozsądny nie chce się pozbyć dobrej sztuki .
111lisu - Pon 12 Sty, 2015
Optycznie pewnie nie jest zły, tylko jak to jest z AF trafia tak samo jak ze szklarnią systemową?
Miałem kiedyś 28-70/2.8 z silnikiem z wiertarki niby fajny, ale AF mnie dobijał.
cobalt - Wto 13 Sty, 2015
111lisu napisał/a: | Optycznie pewnie nie jest zły, tylko jak to jest z AF trafia tak samo jak ze szklarnią systemową?
Miałem kiedyś 28-70/2.8 z silnikiem z wiertarki niby fajny, ale AF mnie dobijał. |
Musimy pamiętać, że Tamron to 1/2 ceny Canona 27-70/2,8 wer.2.
Może pojedyncze kundelki są na poziomie, ale ogólnie lepiej zawsze brać szkło producenta systemu. Przekonałem się ostatnio o tym na przykładzie lampy YN-568EX. Jak robię na Al Servo jest dobrze, ale na One Shot na wszystkich szkłach mam minimalny BF.
|
|