|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe lustrzanki - Canon Kiss x7 zmiana firmware
Dark_Reaver - Nie 07 Gru, 2014 Temat postu: Canon Kiss x7 zmiana firmware Witam,
We wspomnianym aparacie nie ma języka Polskiego, mnie to nie przeszkadza osobiście, ale jeśli by się dało mieć po Polsku to nie mam nic przeciw. Pytanie czy wejdzie do niego bez przeszkód firmware ze 100D? Czy nie ma jakiś drobnych różnic w elektronice przez które ucegle aparat?
Druga kwestia, miałem sprzedawać swojego Canona 20D na rzecz 50D. Czy ma to sens czy używać sobie spokojnie tego Kiss X7? Matryce mają tą samą. Brakuje mi w nim jedynie drugiego wyświetlacza i w sumie jest jakiś taki... plastikowy w porównaniu do 20D
Usjwo - Pon 08 Gru, 2014
W Canonach zmaina firmaware nie spowoduje zmiany jezyka, to jezt zafixowane na plycue glownej
Wojmistrz - Pon 08 Gru, 2014
Jak już wspomniał Usjwo, produkty na rynek azjatycki i amerykański posiadają ograniczenia językowe wbudowane w chip na płycie głównej aparatu, co nie przeszkadza, by tworzyć tylko jedną wersję firmware. Niezależnie czy poszukasz jako amerykański Rebel SL1, japoński Kiss X7, czy europejski 100D, to firmware będzie wspólny.
zbig75 - Pon 08 Gru, 2014
Wygląda na to , że tylko japońska wersja nie ma , bo w amerykańskim modelu ( Rebel SL1 ) jest język polski .
Usjwo - Wto 09 Gru, 2014
Takie restrykcje maja tylko japonskie wersje, pewnie jakies kwestie podatkowe maja wplyw i dlatego sa najtansze.
Dark_Reaver - Sro 10 Gru, 2014
Czyli szanse na "spolszczenie" aparatu są zerowe. Mnie to osobiście nie przeszkadza bo nawet nie zauważam przejść między Angielskim, a Polskim na codzień. Gorzej z innymi
Ponawiam pytanie nr. 2. Czy jest sens przesiadki z 20D na 50D mając tego Kiss x7/100D?
zbig75 - Sro 10 Gru, 2014
Dark_Reaver napisał/a: | Czy jest sens przesiadki z 20D na 50D mając tego Kiss x7/100D? |
Ciężko odpowiedzieć jednoznacznie na to pytanie , to zależy też od tego czy chcesz zostać z jedną puszką czy dwiema .
Dark_Reaver - Sro 10 Gru, 2014
Chyba zostane ze swoim... Pobawiłem się nowym na kocie. w tym 100D na każdym rawie jest fioletowo=różowa poświata na futrze kota :/ Tym samym obiektywem na 20D i tych samych ustawieniach zdjęcia tego problemu nie ma... Może coś w opcjach znajdę żeby się tego pozbyć. Na 2 obiektywach jest to samo.
Wojmistrz - Sro 10 Gru, 2014
Dark_Reaver, może to ci pomoże: http://www.optyczne.pl/po...1=756&add2=1740
Osobiście do robienia zdjęć wolał bym mieć 50D niż 100D, bo ten drugi w ręce jest jak zabaweczka do damskiej torebki Oczywiście jeszcze fajniej by było z 7D. Jeśli już posiadasz 100D, to wymiana 20D na 50D wydaje się być zbyteczna, to 100D prześciga technologicznie starszego brata z wyższej półki i pozostaje kwestia do czego. Jeśli to ma być tylko jako zapasowa puszka, to chyba bym nie wymieniał, ale jeśli jako główna, no cóż, 50D to na pewno inny komfort pracy niż 100D.
|
|