|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Aparat kompaktowy do 500 zł
Mac_90 - Pon 15 Gru, 2014 Temat postu: Aparat kompaktowy do 500 zł Witam.
Chciałbym prosić o pomoc w wyborze aparatu kompaktowego do 500 zł.
Zależy mi na możliwie jak najlepszej jakości zdjęć i filmów. Ciężko mi określić w jakich warunkach będzie stosowany, jednak na pewno używać go będą amatorzy. Dobrze by było gdyby posiadał efektywny tryb "auto", gdy go weźmie mama oraz może mieć opcję ustawień ręcznych, gdy ja zechcę się trochę pobawić.
Przeglądając fora i nie tylko, wyróżniło mi się paru faworytów:
Fujifilm FinePix F660EXR
Fujifilm FinePix T500
Panasonic Lumix DMC-Sz3
Sony Cyber-shot DSC-W830B
Oczywiście jestem otwarty na inne propozycje.
Proszę o pomoc!
Viniciuss - Pon 15 Gru, 2014
Moja córeczka ma pierwszy wymieniony przez Ciebie na liście aparat. Przy dobrym świetle zdjęcia są jak najbardziej ok - cykane na pełnym automacie, lub na zautomatyzowanych programach. Aparat ma opcję ustawień ręcznych. Filmy są jakościowo OK (FHD) z tym że systematycznie aparat gubi na chwilkę ostrość i ciągle doostrza. No ale za 5 stówek nie można zbyt wiele wymagać, trzeba iść na kompromisy.
Sunders - Pon 15 Gru, 2014
Z podanych też wybrałbym Fujifilm FinePix F660EXR.
brodziu - Pon 15 Gru, 2014
Czy F660EXR jest do dostania do 500 zlotych? Na jak dlugo starcza jedno naladowanie akumulatora?
Ja tez szukam , czytam i mam metlik w glowie. W tej cenie kazdy aparat ma jakies wady.
A co sadzicie o Olympus VH-520 za ok 450 zl?
Kupiłem niedawno za 519zł plus przesyłka w cyfrowe.pl - potem widziałem że podrożał do 609zł. Akumulator jest słaby, przy kręceniu filmów wyczerpuje się w mig. Przy zdjęciach bez lampy nie jest tak źle ale i tak trzeba pomyśleć o zapasowym.
brodziu - Pon 15 Gru, 2014
Rozumiem ze to przypadlosc wspolczsnych aparatow w tej cenie taka slaba bateria?
Mam ogromny dylemat czy jest sens ladowania tylu pieniedzy w sprzet ktory jest mocno dyskusyjny. Jak patrze na filmy krecone przez tego typu aparaty i z na mojej xperia neo to mam naprawde watpliwosci czy nie ladniejsze sa w smartfonie.
Z drugiej stronie moze mala zlapie bakcyla, a ten kompakt potraktowac jako kaskaderski....Gdyby chociaz bylo tak ze czlowiek dolozy stowe i wie ze ma cos dobrego, ale niestety.
Nie zrozum mnie źle, to nie jest zły aparat. Po prostu w tej cenie raczej nie da się kupić nic naprawdę fajnego, musiałbyś wyłożyć prawie 2k za naprawdę godny kompakt.
isla - Pon 15 Gru, 2014
Vinicius, a jak wychodzą zdjęcia w pomieszczeniach robione tym aparatem? Jest możliwośc ręcznego ustawienia ISO?
n00bson - Sro 17 Gru, 2014 Temat postu: Ponoc przy wyborze do około 500 zł Witam.
Jako prezent dla ojca wybrałem aparat. Problem leży w wyborze sprzętu. SONY DSC-H300 jest aparatem który polecono mi w MediaExpert.
Co wy o tym sądzicie ?
Może mi coś poradzicie ?
Z góry dziękuję !
TomPL2 - Czw 18 Gru, 2014
Sądzę, że w ME pracują jasnowidze Na podstawie czego ze 150 aparatów wybrali akurat ten, nie mówię, że zły, aparat? A może powiedziałeś im coś o czym my nie wiemy?
komor - Pią 19 Gru, 2014
TomPL2, skoro brak dalszych danych, to należy założyć, że osoba kupująca się nie zna i chce po prostu w granicach do 500 zł dokonać uniwersalnego zakupu. To wystarczająco, żeby coś doradzić (tu na forum, bo w sklepie znacznie prościej – doradzić można to, na czym ma się przyzwoitą marżę, jest na stanie i nie jest najgorszym możliwym wyborem).
|
|