|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu bez lustra z wymienną optyką - Olympus PEN E-P5 -rozwazania przed zakupem...
1zl - Wto 16 Gru, 2014 Temat postu: Olympus PEN E-P5 -rozwazania przed zakupem... Dzien dobry,
Pozbywam sie lustrzanki bo nieporeczna jest bardzo do moich amatorskich zastosowan. Zastanawiam sie nad kupnem zestawu Olympus PEN E-P5 + 14-42 i pozniejsze rozbudowanie go o 45/1.8 i 17/2.8
Czy cena kitowego zestawu 2400 zl jest korzystna?
Mam jakas alternatywe u innych producentow?
Temat bezlusterkowcow jest mi obcy dlatego pytam specjalistow.
Pozdrawiam.
Sunders - Wto 16 Gru, 2014
1zl napisał/a: | Czy cena kitowego zestawu 2400 zl jest korzystna? |
Nowego, czy używanego?
1zl - Wto 16 Gru, 2014
nowego
Sunders - Wto 16 Gru, 2014
Jeśli z gwarancją, to jest korzystna.
RB - Wto 16 Gru, 2014
Tak, jest korzystna, trudno w Polsce kupić poniżej 3 tys. Zapytaj tego gościa z allegro, czy toto ma polskie menu itd.
BTW - na ebayu można ściągnąc cos takiego z Japonii...
http://www.ebay.pl/itm/Ne...=item19f7f62917
(warunkiem opłacalności jest oczywiście uniknięcie opłat celnych...)
1zl - Wto 16 Gru, 2014
wlasnie rozwazam ta opcje z Allegro ale nie podalemlinku bo nie wiem czy mozna?
pochodzenie Niemcy, rach, zakupu jest, menu polskiego nie potrzebuje ale dlaczego ma nie byc?
RB - Wto 16 Gru, 2014
1zl napisał/a: | wlasnie rozwazam ta opcje z Allegro ale nie podalemlinku bo nie wiem czy mozna?
pochodzenie Niemcy, rach, zakupu jest, menu polskiego nie potrzebuje ale dlaczego ma nie byc? |
Jak z BRD to będzie. W maszynach niektórych marek na rynek dalekowschodni bywa różnie...
muzyk - Sro 17 Gru, 2014
1zl napisał/a: | Zastanawiam sie nad kupnem zestawu Olympus PEN E-P5 + 14-42 i pozniejsze rozbudowanie go o 45/1.8 i 17/2.8
|
E P5 nie ma wizjera, który osobno parę złociszy kosztuje...
Pomyśl o Panasie GX7 (ma wbudowany wizjer) do niego 20 1.7 i 45 1.8 - i czaskasz jak szalony.
No chyba, że za drogi...
Na pewno wolałbym - polecałbym 20 1.7, albo jeśli już 2.8 to Sigmę 19 2.8.
|
|