forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Totalnie początkujący amator :D

DamianDju - Wto 23 Gru, 2014
Temat postu: Totalnie początkujący amator :D
Witajcie :D
Dziś dostałem Canona 600D jestem totalnym zerem . Nigdy w życiu nie używałem takiego sprzętu . Pobawiłem się teraz godzinę i TROCHĘ popatrzyłem co i jak .
Ale mam kilka pytań :
Dlaczego kręcenie filmu wyłącza się po 5 sec ? ( Mam kartę pamięci 16 gb class 4 )
ZDJĘCIE Tak jak tutaj na zdjęciu , która opcja odpowiada czemu ? Jak coś przestawię to obraz będzie jaśniejszy itp ?
Z góry dzięki za podstawowe informacje .

pes - Wto 23 Gru, 2014

http://upload.cyfrowe.pl/...EOS_600D_pl.pdf

A możesz odpowiedzieć na moje pytania ? Instrukcje okej przeczytam , ale tak pewnie będzie mi łatwiej zrozumieć .
pes - Wto 23 Gru, 2014

mozer - Wto 23 Gru, 2014

DamianDju, prościej niż w instrukcji obsługi się nie da.
nienietaktak - Wto 23 Gru, 2014

pes, zamiast tu laserami strzelać, przygotowałbyś tutka z obsługi i wstawił na yt :P
pes - Wto 23 Gru, 2014

już oberwał laserami, więc nie ma sensu tutka robić ;)

A np dlaczego nagrywa tylko 5 sec ? To też będzie w instrukcji ...?
( Jeszcze nie przeczytałem bo aktualnie podchodzę do kompa zobaczyć tylko co odpowiedzieliście )
Edit . Niby jest .
Macie jakieś rady dla amatora ?

maziek - Wto 23 Gru, 2014

Powiadam za prawdę: modlę się, by gdy przyjdzie czas zemrzeć śmiercią szybką i łatwą i nie trafić do domu starców :mrgreen: :) .
muzyk - Wto 23 Gru, 2014

Cytat:
Macie jakieś rady dla amatora ?

Przeczytać w instrukcji jak się filmuje tym aparatem.
Nie ma innego wyjścia.

Wojmistrz - Sro 24 Gru, 2014
Temat postu: Re: Totalnie początkujący amator :D
DamianDju napisał/a:
Dlaczego kręcenie filmu wyłącza się po 5 sec ? ( Mam kartę pamięci 16 gb class 4 )
Kup szybszą kartę, ta jest za wolna. Zauważ, że zaraz po włączeniu nagrywania, pokazują ci się wskaźnik z pięcioma krateczkami. Jak dojdzie do ostatniej, to przerywa nagrywanie z powodu przepełnienia bufora. Na szybkiej karcie nie pojawi się wcale albo tylko mignie na chwilkę. Minimum (masz to w instrukcji) jakie jest wymagane do nagrywania to Class 6, a najlepiej jeśli kupisz Class 10.
DamianDju - Sro 24 Gru, 2014

Już kupiłem class 10 .
Wojmistrz - Sro 24 Gru, 2014

I jak jest?
DamianDju - Sro 24 Gru, 2014

Działa wszystko git; D