|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Aparat do 1100 zł
Nikon2130 - Sob 27 Gru, 2014 Temat postu: Aparat do 1100 zł Cześć wszystkim
Po świętach udało mi się odłożyć pewną sumę na nowy aparat, aktualnie używałem pewnie jak większość osób telefonu lub tanich aparatów. Czas poszukać czegoś nowego.
Do wydana jest 1100 zł (max i ani złotówki więcej), szukam aparatu nowego z 12 - 24 msc gwarancją. Będzie używany zasadniczo do wszystkiego, zdjęcia robione przy różnym świetle, zdarzą się jakieś w nocy/pól mroku, rano, w dzień, w lesie, na plaży, tak na prawdę tam gdzie go zabiorę. Mogą być też zdjęcia z bardzo bliskiej odległości jakiś szczegółów.
Siedzę już 2 tydzień w sieci, szukam, czytam, oglądam. I na prawdę ciężko coś wybrać.
Opinie są podzielone między brandy, każdy ma swojego zwolennika.
Zasilanie powinno być raczej z akumulatora chociaż jeśli będą baterie też jakoś człowiek sobie z tym poradzi. Nie może być za lekki (+/-400/600g), ani też całkowicie płaski, musi leżeć dość dobrze w dłoniach.
Proszę o nakierowanie mnie w co celować.
Zastanawiam się dość mocno nad Panasonic Lumix DMC-FZ72 ale cały czas nie mogę się przekonać.
[ Dodano: Nie 28 Gru, 2014 16:09 ]
Panasonic Lumix DMC-FZ72 czy może Sony DSC HX300
[ Dodano: Nie 28 Gru, 2014 16:24 ]
TEMAT DO ZAMKNIĘCIA
Soniak10 - Nie 28 Gru, 2014
Nikon2130 napisał/a: | TEMAT DO ZAMKNIĘCIA |
Tak szybko?
Na wszelki wypadek proponuję zerknąć na taki oto zestaw:
http://www.ceneo.pl/Produ...ductId=28612480
Oczywiście, o ile warunkiem koniecznym nie jest obecność posiadanie wizjera przez aparat.
Szczęśliwego Nowego Roku!
Nikon2130 - Nie 28 Gru, 2014
Wiadomo, że jeśli ktoś ma coś do dodania to zapraszam, aparat jeszcze nie kupiony także zawsze opcja jakaś jest.
|
|