forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Jaki kompakt z większym zoom-em do 2000 PLN ?

Rafal_Czwa - Pią 02 Sty, 2015
Temat postu: Jaki kompakt z większym zoom-em do 2000 PLN ?
Witam,
Jak łatwo wywnioskować z treści tematu jestem osobą która pstryka zdjęcia amatorsko. Zdjęcia wykonuję tylko i wyłącznie w trybie automatycznym używając trybów tematycznych. Od kilku lat jestem użytkownikiem Canona PowerShot S5 IS z którego ogólnie jestem/byłem bardzo zadowolony ale aktualnie oczekuję już czegoś więcej od jakości zdjęć oraz filmów (niestety 640x480, 30 kl./sek. to już zdecydowanie niewystarczająca jakość). Pobudką do zainwestowania w nowy sprzęt jest fakt, że w niedługim czasie będę tatą ;)

Budżet: do 2 000 PLN

Przeznaczenie aparatu: zdjęcia wakacyjne (przydałby się jakiś zoom optyczny większy niż 3-4x, natomiast nie musi być jakiś duży jeżeli miałoby to odbyć się kosztem jasności obiektywu/szumów), imprezy rodzinne, aktywne wypady plenerowe (dobra stabilizacja), filmy w jakości Full HD.

Proszę pomóżcie mi ponieważ już sam nie wiem co będzie dla mnie najlepszym rozwiązaniem (dlatego też specjalnie nie chcę nic sugerować).

Z góry dziękuję Wam za pomoc.

Sunders - Pon 05 Sty, 2015

Canon PowerShot G16.