|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Nowy prosty aparat do 250zł
hoot1oot - Pon 12 Sty, 2015 Temat postu: Nowy prosty aparat do 250zł Cześć!
Chciałbym kupić dziewczynie na walentynki prosty kompakcik do 250, max 300zł. Aparat używany na zasadzie aparatu w telefonie, ot zrobić parę zdjęć na imprezie czy nad jeziorem.
Niestety większość testów i tematów na forach jest sprzed dłuższego czasu, a ceny i modele pozmieniały się. Chodzi o najprostszy aparat, który będzie używany jedynie w trybie auto. Byłoby miło gdyby nagrywał filmy przynajmniej w 720p w 25k/s z dźwiękiem, ale z tego co widzę to teraz standard. Wymienne baterie czy akumulatorek - wszystko jedno. Wizjer optyczny niekonieczny.
Oczywiście zainteresowałem się samodzielnie tematem, ale aparatów w tej cenie jest tak dużo, że osobie która nie interesuje się nimi za bardzo trudno wybrać co jest lepsze. Skłaniam się ku Canonowi A810, zwróciłem też uwagę na BenQ GH200 czy Nikona L29. Są też Panasonicy, Sony, inne modele Canonów i Nikonów. Może chociaż jakieś rady które firmy mają dobre matryce? Wiem, że wszystko CCD .
Do 300zł:
Sony Cyber-shot DSC-WX7
Naprawdę nowy aparat za 250zł będzie w pełni wystarczający - nie uważam, że potrzebuję dołożyć albo kupić używkę.
Serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam
WojciechW - Pon 12 Sty, 2015
hoot1oot DSC-WX7 byłby całkiem dobrym wyborem. Ma odpowiednie parametry, a użytkownicy raczej chwalą go za dobrą jakość zdjęć. Dodatkowo możesz dla Pani wybrać odpowiadający jej kolor, bo są w kolorze czarnym, srebrnym, różowym, fioletowym i białym. Pewno w tej chwili sprzedawane są już tylko egzemplarze z zapasów, ale dzięki temu jest dobry stosunek jakości do ceny.
Radzę ci wyszukać w google jakieś review tego aparatu, które niestety będzie po angielsku. Nie musisz go czytać, ale przejrzyj przykładowe zdjęcia.
Serdecznie pozdrawiam,
WojciechW
hoot1oot - Pon 12 Sty, 2015
Serdecznie dziękuję za odpowiedź.
Naturalnie przejrzałem testy i przykładowe zdjęcia wspomnianych aparatów, dlatego wiem że mogę celować w ten budżet .
|
|