|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu bez lustra z wymienną optyką - Mała cyfrówka z wymienną optyką - półroczny wyjazd (1500zł?)
TooCruel - Sob 24 Sty, 2015 Temat postu: Mała cyfrówka z wymienną optyką - półroczny wyjazd (1500zł?) Witam
W marcu wyjeżdżam na 6 mies za chlebem do Chin(delegacja z uczelni). Do tej pory posiłkowałem się potężnymi lustrzankami(jeżeli chodzi o duży sprzęt staram się być na bieżąco)... Po zważeniu mojego canona + zestawu BASIC obiektywów i sprzetu / licznych przemyśleniach nie ogarnę się na miejscu z tak dużym sprzętem(szkoda miejsca bagażowego i użerania się po powrocie z celnikami PL-> już przezywałem to 2x).
Teraz pytanie:
Czy jest coś na rynku NOWEGO/ UŻYWANEGO godnego polecenia z wymienną optyką(albo przyzwoitym tanim zoomem w zakresie 20-50mm, z tych super mega reklamowanych wszem i wobec micro "lustrzanek" kompaktowych)... co przynajmniej w minimalnym stopniu przypominałoby na wyższych iso(1600-3200) ZDJĘCA, a nie mydło. Zależy mi głównie na rozmiarze, wytrzymałości i posłuchu sprzętu w trybie 100% manualnym.
Sunders - Sob 24 Sty, 2015
Olympus PEN E-PL5 + 14-42 II kit nowy od ok.1400zł.
TooCruel - Nie 25 Sty, 2015
Porównałem trochę fotek / zestawów i widzę w dobrych cenach np:
NEX-3N ew Droższe 5N
Olympus PM2(nowy zamyka się w 1100zł-> PL5 1400).
Coś z wymienionych modeli jest jeszcze godnego uwagi?
|
|