|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - przegląd i serwis lornetek przed sprzedażą
iskmon - Wto 27 Sty, 2015 Temat postu: przegląd i serwis lornetek przed sprzedażą Mam do sprzedania nastepujące lornetki:
1. Leitz Wetzlar Trinovid 10x40 122m/1000m
2. Bynolyt Hawk 7x42 Special Coted Optics field 66"
3. Zeiss Jenopten 7x50X multi-coated
Wg mnie działają pierwsza klasa, ale chciałabym aby potwierdził to fachowiec i pomógł mi też uczciwie je wycenić.
I tu moje pytanie : czy możecie mi polecić specjalistę od optyki ze Śląska do kogo mogłabym sie udać po pomoc. A może taki ktoś sam się do mnie odezwie, o co niniejszym bardzo proszę.
Dziękuję.
[ Dodano: Sro 28 Sty, 2015 17:35 ]
Z uwagi na fakt, iż widzę, że mój post jest przeglądany, a niestety nie dostałam żadnej odpowiedzi, pytam Państwa: czy moje zapytanie jest "nie na miejscu"? Czy przekraczam jakieś granice? Czy może po prostu trudno jest znaleźć specjalistę od serwisu lornetek ze Śląska?
Jestem dyletantką w tej dziedzinie, w dodatku blondynką i dlatego jakiekolwiek uwagi, sugestie czy rady będę mile widziała
Z góry dziekuję za niepozostawienie mnie na pastwę losu.
Arek - Czw 29 Sty, 2015
Prośba jest jak najbardziej na miejscu i normalna. Tyle, że fachowców od lornetek jest niewielu. Można spróbować umówić się w Fotozakupach w Tarnowskich Górach - oni znają się na lornetkach, może zechcą pomóc.
Tym Leitzem 10x40 to może nawet ja byłbym zainteresowany tylko musi być w stanie idealnym. Musiałbym zobaczyć zdjęcia. Proszę o kontakt na a.olech@optyczne.pl
iskmon - Czw 29 Sty, 2015
Bardzo serdecznie dziękuję za poświęcony mi czas i dobrą radę
Pozdrawiam ciepło.
Abs - Czw 29 Sty, 2015
Serwisem lornetek zajmuje się od lat Janusz w Astrokraku w Krakowie. Raz wysyłałem mu lornetkę. Nie tak daleko od Śląska. Można zadzwonić, pogadać, zbadać grunt...(gdyby Fotozakupy nie wypaliły).
Arek - Pią 30 Sty, 2015
Abs napisał/a: | Można zadzwonić, pogadać, zbadać grunt... |
I z definicji nie wierzyć w jakikolwiek termin jak się uzyska. Będzie pewnie kilka razy przeciągnięty.
iskmon - Pon 02 Lut, 2015
Wielkie dzieki!!!
|
|