|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Darmowy program do HDR
Forest89 - Czw 29 Sty, 2015 Temat postu: Darmowy program do HDR Witam, szukam jakiegoś w miarę prostego programiku do tworzenia HDR. Kiedyś miałem, ale długo go nie używałem i kompletnie wypadła mi nazwa z pamięci. Na Googlach też nie mogę nic znaleźć :/
muzyk - Czw 29 Sty, 2015
Nie wiem czy ten teraz jest darmowy. Był.
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=23822
pes - Czw 29 Sty, 2015
http://www.sns-hdr.com/files/SNS-HDR_Lite.exe
Forest89 - Pią 30 Sty, 2015
SNS-HDR coś mi nie odpala... Mam Windows 8.1 może przez to?
Tutejszyn - Sob 31 Sty, 2015
Forest89 napisał/a: | Na Googlach też nie mogę nic znaleźć | Poszukaj w dobrychprogramach.pl
Czy programy płatne kosztują majątek? Czasem warto zapłacić za wygodę i efekt pracy.
lcf - Sob 31 Sty, 2015
Forest89 U mnie SNS-HDR Home na 8.1 śmiga bez problemów. A z darmowych narzędzi RawTherapee możesz jeszcze spróbować, tone mapping ma całkiem sensowny.
Forest89 - Sob 31 Sty, 2015
Machinery HDR jest darmo, ale jest ograniczenie w postaci rozdzielczości zrobionego zdjęcia - max 1280x1024 pikseli.
Znalazłem darmowy Fusion HDR, ale efekty mnie nie zadowalają zbytnio, chociaż ma dużo pokręteł, więc można się bawić. Ale programik dość prymitywny.
lcf napisał/a: | Forest89 U mnie SNS-HDR Home na 8.1 śmiga bez problemów. A z darmowych narzędzi RawTherapee możesz jeszcze spróbować, tone mapping ma całkiem sensowny. |
Pewnie masz racje, ale płacić 100 zł za program, którego wykorzystam kilka razy w roku do kilku fotek?
Tutejszyn - Nie 01 Lut, 2015
Forest89 napisał/a: | ale jest ograniczenie w postaci rozdzielczości zrobionego zdjęcia - max 1280x1024 pikseli. | Ale to już jest całkiem fajna rozdzielczość. Na pewno wystarczy do zabawy, do chwalenia się efektami swojej pracy i doskonalenia umiejętności.
Możesz szukać dalej, ale nie w tej dziedzinie nie znajdziesz rewelacji wśród darmowego softu.
Arek - Nie 01 Lut, 2015
EasyHDR. Darmowa wersja zapisuje tylko JPGi. Ale do zabawy wystarcza.
Forest89 - Wto 03 Lut, 2015
Arek napisał/a: | EasyHDR. Darmowa wersja zapisuje tylko JPGi. Ale do zabawy wystarcza. |
To chyba jest ten program, którego szukam JPG wystarczy mi.
Dzięki!
|
|