forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Darmowy program do HDR

Forest89 - Czw 29 Sty, 2015
Temat postu: Darmowy program do HDR
Witam, szukam jakiegoś w miarę prostego programiku do tworzenia HDR. Kiedyś miałem, ale długo go nie używałem i kompletnie wypadła mi nazwa z pamięci. Na Googlach też nie mogę nic znaleźć :/
muzyk - Czw 29 Sty, 2015

Nie wiem czy ten teraz jest darmowy. Był.
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=23822

pes - Czw 29 Sty, 2015

http://www.sns-hdr.com/files/SNS-HDR_Lite.exe
Forest89 - Pią 30 Sty, 2015

SNS-HDR coś mi nie odpala... Mam Windows 8.1 może przez to?

Tutejszyn - Sob 31 Sty, 2015

Forest89 napisał/a:
Na Googlach też nie mogę nic znaleźć
Poszukaj w dobrychprogramach.pl
Czy programy płatne kosztują majątek? Czasem warto zapłacić za wygodę i efekt pracy.

lcf - Sob 31 Sty, 2015

Forest89 U mnie SNS-HDR Home na 8.1 śmiga bez problemów. A z darmowych narzędzi RawTherapee możesz jeszcze spróbować, tone mapping ma całkiem sensowny.
Forest89 - Sob 31 Sty, 2015

Machinery HDR jest darmo, ale jest ograniczenie w postaci rozdzielczości zrobionego zdjęcia - max 1280x1024 pikseli.

Znalazłem darmowy Fusion HDR, ale efekty mnie nie zadowalają zbytnio, chociaż ma dużo pokręteł, więc można się bawić. Ale programik dość prymitywny.

lcf napisał/a:
Forest89 U mnie SNS-HDR Home na 8.1 śmiga bez problemów. A z darmowych narzędzi RawTherapee możesz jeszcze spróbować, tone mapping ma całkiem sensowny.

Pewnie masz racje, ale płacić 100 zł za program, którego wykorzystam kilka razy w roku do kilku fotek?

Tutejszyn - Nie 01 Lut, 2015

Forest89 napisał/a:
ale jest ograniczenie w postaci rozdzielczości zrobionego zdjęcia - max 1280x1024 pikseli.
Ale to już jest całkiem fajna rozdzielczość. Na pewno wystarczy do zabawy, do chwalenia się efektami swojej pracy i doskonalenia umiejętności.
Możesz szukać dalej, ale nie w tej dziedzinie nie znajdziesz rewelacji wśród darmowego softu.

Arek - Nie 01 Lut, 2015

EasyHDR. Darmowa wersja zapisuje tylko JPGi. Ale do zabawy wystarcza.
Forest89 - Wto 03 Lut, 2015

Arek napisał/a:
EasyHDR. Darmowa wersja zapisuje tylko JPGi. Ale do zabawy wystarcza.

To chyba jest ten program, którego szukam :) JPG wystarczy mi.

Dzięki!