|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Aparat-słabe światlo w pomieszczeniu
onaaa2015 - Pią 30 Sty, 2015 Temat postu: Aparat-słabe światlo w pomieszczeniu Witam ,
Potrzebuje porady co prawda przejrzałam różne oferty sklepów i naczytałam się opinii.Niestety stary aparacik Sony Cyber shot H3 porostu po upadku zaczął robić kiepskie zdjęcia .Przyszedł czas na nowy głównie zależy mi aby robić w miarę dobre zdjęcia danego przedmiotu w pomieszczeniu i z bliska. Dodatkowo żeby nie zawiódł na wakacjach czy imprezie rodzinnej.
Ogólnie do wszystkiego no i cena max 450-500zł
Moje typy to
Sony Cyber-shot DSC-W830
i ogólnie o aparatach BENQ sa dobre opinie
może Samsung z serii WB...
A jakie wasze typy ?? dziękuje za każą odpwowiedż.
Dodam że to dla amatora aparacik , nagrywanie filmów mnie nie interesuje więc tego pod uwagę nie biorę:)
Wojmistrz - Czw 12 Lut, 2015
Gdybym ja szukał takiego aparatu, kupił bym koniecznie statyw(!!!) i aparat z możliwością korzystania z ustawień manualnych, a na wakacje tryb "auto" Względnie dobrą jakość obrazu fotografowanych przedmiotów, można uzyskać nawet kompaktem z matrycą 1/2.3" pod warunkiem użycia najniższej czułości ISO, optymalnej przysłony i dostosowanego czasu. Czasami zdarza mi się teraz fotografować przedmioty na aukcje internetowe i używam do tego, zwykłego taniego kompaktu, z trybem manualnym i oczywiście statyw. Nastawiam ISO80 f/ w zależności i dostosowuję czas naświetlania, który często trwa kilka sekund. Nie błyskam lampą, jedynie oświetlam by uniknąć cieni.
|
|