forum.optyczne.pl

Inne akcesoria fotograficzne - Mała torba na aparat z obiektywem

dj crazy - Wto 03 Lut, 2015
Temat postu: Mała torba na aparat z obiektywem
Witam, szukam jakiejś małej torby/etui na lustrzankę z stalka, tak abym mógł wrzucić torbę do plecaka, zależy mu na solidnej torbie, żeby za szybko się nie rozpadła... Nie chcę czegoś co będę woził osobno narazie nie musi mieścić dodatkowych obiektywów, tylko tyle żeby aparat z obiektywem wszedł.

Może ktoś polecić coś sprawdzonego?

Sunders - Wto 03 Lut, 2015

http://www.redcoon.pl/B48...y?refId=skapiec
http://www.fotoceny.pl/product/index/id/16486/
http://www.mediaexpert.pl...-i-plecaki-foto
http://www.euro.com.pl/to...ml?from=skapiec
http://www.e-fotojoker.pl...07#.VNDfsJ1MzIU
:smile:

jaad75 - Wto 03 Lut, 2015

Sunders, przeczytałeś pytanie?
dj crazy napisał/a:
szukam jakiejś małej torby/etui na lustrzankę z stalka, tak abym mógł wrzucić torbę do plecaka
dj crazy napisał/a:
Nie chcę czegoś co będę woził osobno

Sunders - Wto 03 Lut, 2015

jaad75 napisał/a:
Sunders, przeczytałeś pytanie?

jaad75 przeczytałem i dlatego Camrock City X38 jest na pierwszym miejscu.

jaad75 - Wto 03 Lut, 2015

Sunders napisał/a:
dlatego Camrock City X38 jest na pierwszym miejscu.
Nie wydaje mi się, żeby o takie "etui" chodziło.
Preskaler - Sro 04 Lut, 2015

Jak w ogóle można wiedzieć o co chodzi jeśli nie podano informacji jaki to aparat i jaki obiektyw? Przecież aby dopasować możliwie mały "cziemodan" na ten sprzęt to trzeba wiedzieć. A tak poza tym to nie rozumiem w ogóle jak można pytać o takie... sprawy? Po prostu idzie się do sklepu i wybiera to co zmieści nasz sprzęt a o rozpadnięcie się futerału nie ma co martwić bo i tak zdecydowanie dłużej przetrwa niż nasz aparat się zestarzeje.
A nowy będzie miał już inne gabaryty i przecież nie będziemy nosić nowego aparatu w starym etui. :wink:

Sunders - Sro 04 Lut, 2015

Preskaler napisał/a:
nie podano informacji jaki to aparat i jaki obiektyw?

Preskaler podano, ale w innym wątku - chodzi o Nikona D7000 z obiektywem Nikkor 50/1,8D.

dj crazy - Sro 04 Lut, 2015

Chodzi o to ze jak byłem w sklepie to wybór bardzo mały jest w tych euro,media markt, większość towaru ze strony trzeba ma zamówienie ściągać, więc nie ma jak przymierzyć nawet, z obejrzeniem aparatu też były problemy bo nigdzie nie mieli. Aparat to D7000 +nikkor 50/1,8.

Dzięki za info! Ja już mam sklerozę i nie pamiętam o szczegółach z innych wątków. :wink:
Nadal jednak twierdzę, że najlepiej dopasować sprzęt w sklepie namacalnie a nie zdawać się na opinie innych. No chyba, że chodzi o czadową firmę.

Niestety znalezienie sklepu z sensownym wyborem toreb foto na ekspozycji to w PL też problem.
Pozostaje zakup droga internetową z opcją ew. zwrotu.
Wszyscy producenci, których torby wymieniłem są IMO solidni i gwarantują dobrą jakość. Także Każda z podanych toreb z pewnością pomieści ww. sprzęt.

No TO jest argument. Rzeczywiście, w mniejszych miastach jest kiepsko ze znalezieniem sensownych futerałów na aparaty. W wojewódzkich przynajmniej można dopiero szukać.
Wojmistrz - Sro 04 Lut, 2015

Musze sie zgodzic z Preskaler, bo o ile szukajac duzych toreb i plecakow patrzy sie zazwyczaj na ogolna kubature i ustawia sie przegrodki wedle potrzeb, tak przy malych torbach, kupowanie w ciemno to loteria.
Jesli to konkretna lustrzanka i konkretny obiektyw, warto popatrzec na skorzane etiu w stylu starych aparatow.

W takim razie, zamówię z odbiorem w sklepie i zobaczę czy mi odpowiada czy nie. Patrząc na wymiary taka lowepro nova 160 wejdzie spokojnie do plecaka, a do tego w razie czego wejdzie drugi obiektyw camarok city x38 fajna tania, ale za duża. Tamrac pomieści jeszcze dodatkowy obiektyw ale strasznie droga jest... Zamówię lowepro do sklepu i przymierze się do niej.
komor - Sro 04 Lut, 2015

dj crazy napisał/a:
Patrząc na wymiary taka lowepro nova 160 wejdzie spokojnie do plecaka

Trochę duże i pancerne, żeby pchać to do plecaka. Są jeszcze te ładowane od góry kabury, które nosi się z przodu, a nie w plecaku. Może takie coś? dj crazy, wpisz do Google: „lowe pro top loader”.

Komor, dużo jeżdżę rowerem, a nie chciałbym żeby w razie gleby aparat się uszkodził, wolałbym mieć go dlatego w plecaku. Wiem że to takie słabe rozwiązanie ale nie mam innego pomysłu jak go wozić ze sobą.

Miałeś na myśli to komor?

m.morele.net/product/details/470790/0

[ Dodano: Sro 04 Lut, 2015 12:57 ]
Czy ew ta torba pomieści D7000 z Sigma 17-50 2,8?

dj crazy napisał/a:
Czy ew ta torba pomieści D7000 z Sigma 17-50 2,8?

Pomieści, ale dodatkowego obiektywu już nie.

Ale cena dobra, myślę, że na początek mi wystarczy. Z tymi większymi właściwie bez wzięcia ich do ręki nie wiem czy się zmieści do plecaka. Ta z morele mogę zamówić i w Toruniu odebrać osobiście.

dj crazy napisał/a:
cena dobra, myślę, że na początek mi wystarczy/.../ z morele mogę zamówić i w Toruniu odebrać osobiście.

dj crazy czyli co, decyzja podjęta? :smile:

No, jeszcze dzisiaj pojadę do media expert zobaczyć czy maja coś sensownego. Nie powiem spodobała mi się ta lowepro nova 160, ale nie wiem czy do plecaka wejdzie :D

dj crazy napisał/a:
spodobała mi się ta lowepro nova 160, ale nie wiem czy do plecaka wejdzie

Pomierz plecak i zastanów się, bo wymiarami zewnętrznymi aż tak bardzo się nie różnią:
Lowepro NOVA 160 AW 24x22x17cm
Lowepro LP36185-0EU 26x19.5x16.5cm

jaad75 - Sro 04 Lut, 2015

Jak tam, szykuje się kolejne 70 stron? :wink:
dj crazy - Pią 06 Lut, 2015

Niee 60 na pewno nie. Zamówiłem obie do sklepów i sobie je porownam na żywo.
Sunders - Pią 06 Lut, 2015

No to czekam na rezultaty tego porównania :smile:
dj crazy - Wto 03 Mar, 2015

Co wybrać ?

lowepro nova 180 za 180zł
czy Case Logic DCB 307 za 140zł ? Obydwie fajne mi się podobają i pojemne.

k2o - Wto 21 Kwi, 2015

Możecie polecić jakąś torbę do 100zł na D5200 z 18-105? Raczej torba naramienna najlepiej gdyby body wchodziło razem z obiektywem, a nie osobno.