|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu bez lustra z wymienną optyką - Awaryjność aparatów samsung
qwerrt - Sob 07 Lut, 2015 Temat postu: Awaryjność aparatów samsung Witam,
mam pytanie dotyczące awaryjności i sposobu załatwiania reklamacji aparatów Samsung.
Byłem już przekonany do zakupu Samsunga NX2000, (szukam czegoś w cenie do 1000zł)
Byłem już w sklepie fotojocker, ale sprzedawca nie miał go na stanie, i chciał mnie odwieść od zakupu aparatów Samsunga, bo "ostatnio są one bardzo awaryjne"
chciał mi zaproponować Sony ILCE-5000LS z 16-50mm (cena 1500), coprawda nie jestem zainteresowany tym sony, ale zastanawiam się czy rzeczywiście Samsung zaczyna robić teraz tak wadliwy sprzęt?
komor - Sob 07 Lut, 2015
Słuchanie sprzedawców, którzy chcą Cię odwieźć od zakupu towaru, którego nie mają, to nie jest dobry pomysł.
qwerrt - Sob 07 Lut, 2015
coś w tym jest,
ale miał na stanie w tej samej cenie nx1100, oraz w cenie tego sony nx300 więc teoretycznie mógł mnie próbować na te sprzęty kierować zamiast nx2000...
muzyk - Sob 07 Lut, 2015
qwerrt napisał/a: | i chciał mnie odwieść od zakupu aparatów Samsunga, bo "ostatnio są one bardzo awaryjne" |
tam... du.pa beret. Słuchaj sprzedawcy... kupisz grabie do fotografowania
Arek - Sob 07 Lut, 2015
Nie słyszałem o żadnych obiektywnych danych, które mówią o tym, że Samsung jest bardziej awaryjny niż Sony.
vatazhka - Wto 24 Lut, 2015
qwerrt napisał/a: | coś w tym jest,
ale miał na stanie w tej samej cenie nx1100, oraz w cenie tego sony nx300 więc teoretycznie mógł mnie próbować na te sprzęty kierować zamiast nx2000... |
Może po prostu miał obiecaną premię za "zrobienie targetu" w sprzedaży Sony? To częsta sytuacja, stąd sprzedawcy nachalnie wciskają sprzęt danego producenta.
Co do awaryjności, ja akurat trafiłem na NX1000 z uszkodzoną migawką, ale z lektury forów wynika, że to odosobniony przypadek. W serwisie wymieniono mi w ramach gwarancji uszkodzony element i sprzęt hula bezproblemowo do dziś.
|
|