|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe aparaty bez lustra z wymienną optyką - Sony A7 II - test aparatu
Arek - Pon 09 Lut, 2015 Temat postu: Sony A7 II - test aparatu http://www.optyczne.pl/in...rat&test_ap=296
Zapraszamy!
ghost - Pon 09 Lut, 2015
Może warto porównać stabilizację 3-osiową z 5-osiową na rożnych odległościach ostrzenia. Ciekawym, czy to coś daje.
[ Dodano: Wto 10 Lut, 2015 10:41 ]
Swoją drogą, czy wam się nie wydaje, że starsze wersje stabilizacji kontrowały przesunięcia? Dwa razy piszecie;
Cytat: | Sony A7 II jest pierwszym bezlusterkowcem tego producenta, w którym zastosowano stabilizację matrycy (SteadyShot). Ponadto, testowany aparat jest pierwszym pełnoklatkowym korpusem, który oferuje stabilizację 5-kierunkową. System ten zatem powinien niwelować ruchy aparatu w górę, w dół i na boki (prostopadłe do osi optycznej), ale również rotację oraz przechyły aparatu w kierunku pionowym i poziomym. |
Chris62 - Czw 19 Mar, 2015
Idea świetna szkoda ze design (taki do bólu "komputerowy") tego aparatu i obiektywów Sony kompletnie mi nie leży.
No ale dla zabawy ze starymi manualami to na ten moment najlepszy sprzęt.
szlicnykotek - Pon 04 Sty, 2016
Design jest bardzo w porządku
Mam bardzo konkretne pytanie dot. podobno całkiem niezłego EVF
jaki jest w tym aparacie a raczej na nim, czy można wyłączyć wszystkie linie pomocnicze,
jak poziomice, linie podziału kadru, punkty af ?
oczywiście te ostatnie muszą się pojawić już przy naciśnięciu spustu..
?
[ Dodano: Sro 06 Sty, 2016 22:49 ]
Jakoś trudno mi uwierzyć w to, że nikt tu nie ma a7 ...
MM - Nie 10 Sty, 2016
Zadzwoń do fotoaparacików. Jeden ze sprzedawców jest aktualnie zakręcony na punkcie tego aparatu (kupił sobie kolejną zabawkę) i powie Ci o tym aparacie wszystko. Ostrzegam - to może być długa rozmowa
szlicnykotek - Nie 10 Sty, 2016
a wiesz może czy mają go, jak to sklepikarze mawiają "na stanie" ?
Jak pisałem, muszę pomacać, gadu gadu przez tel. to nie dla mnie, to dobre dla telefonistek.
Zresztą i tak będę w tamtej okolicy "soon", więc nawet jak nie mają to obejrzę ten sklepik, zrobię im kliencki audyt
Sunders - Nie 10 Sty, 2016
szlicnykotek napisał/a: | a wiesz może czy mają go, jak to sklepikarze mawiają "na stanie" ? |
szlicnykotek let google be your friend: http://fotoaparaciki.pl/p...ILCE-A7II/11907
szlicnykotek napisał/a: | obejrzę ten sklepik, zrobię im kliencki audyt |
Czekamy na wyniki
szlicnykotek - Nie 10 Sty, 2016
Ja już słyszałem kilka razy w innych sklepach "jest dostępny ale za 2 tyg."
Nie dziwię się, sprzęt foto jest drogi, nie wszyscy mogą mieć wszystko dostępne.
Sunders - Pon 11 Sty, 2016
Napisali:"Dostępność w magazynie. Wysyłka w1-2 dni". Wystarczy zapytać i się upewnić.
szlicnykotek - Wto 12 Sty, 2016
W takim razie będziemy pytali i się upewniali, skoro wystarczy...
|
|