|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze obiektywu - Kupno Obiektywu dla Alpha 57
karolis - Nie 15 Lut, 2015 Temat postu: Kupno Obiektywu dla Alpha 57 Witam
Jestem poczatkujacym w tym temacie , wiec kolejno kupilem w 2014 sony alpha 57 z orginalnym obiektywem SAM 18-55 mm , ale ze od czasu do czasu lubie sobie pospacerowac . albo urlop zrobic w gorach , dlatego szukam obiektywu z ZOOM i znalazlem takowy Tamron AF 4,5-5,6 70-300mm dylemat mam taki sa 2 podobne jeden to AF 70-300mm 4.0-5.6 Di VC USD a nastepny jest tylko DI-LD no i cena jest inna roznica 200 euro pytanie brzmi jakie zalety i wady sa za kupniem drozszego . mysle o jakosci obrazu szybkosci ustawienia autofokusa itp , prosil bym w miare o jednoznaczna argumentacje kupna drozszego albo taniego- karolis
Sunders - Nie 15 Lut, 2015
karolis napisał/a: | jakie zalety i wady sa za kupniem drozszego . mysle o jakosci obrazu szybkosci ustawienia autofokusa itp |
Di VC USD jest ostrzejszy i ma szybszy i celniejszy AF, dodatkowo ma stabilizację.
Pod kazdym względem z wyjątkiem ceny jest lepszy.
karolis - Nie 15 Lut, 2015 Temat postu: Kupno Obiektywu dla Alpha 57 Wiec jetem uspokojony wiem co mam robic , byc moze troche poczekac i kupic ten drozszy , to byla konkretna odpowiedz za ktora jestem bardzo wdzieczny -karolis
|
|