| 

| 

|  | forum.optyczne.pl 
 |  |  Pomagamy w wyborze obiektywu - Kupno Obiektywu dla Alpha 57

karolis - Nie 15 Lut, 2015
 Temat postu: Kupno Obiektywu dla Alpha 57
 Witam
 Jestem poczatkujacym w tym  temacie , wiec kolejno  kupilem w 2014 sony alpha 57 z orginalnym obiektywem SAM  18-55 mm , ale ze od czasu do czasu lubie sobie pospacerowac . albo urlop zrobic w gorach  , dlatego szukam  obiektywu z ZOOM  i znalazlem takowy  Tamron   AF 4,5-5,6  70-300mm  dylemat  mam taki sa 2  podobne jeden to  AF 70-300mm 4.0-5.6 Di VC USD a nastepny  jest tylko DI-LD  no i cena jest  inna roznica 200 euro  pytanie brzmi jakie zalety i wady  sa  za  kupniem  drozszego  . mysle o jakosci obrazu szybkosci ustawienia autofokusa itp ,  prosil  bym w miare o jednoznaczna argumentacje  kupna drozszego albo taniego- karolis
 Sunders - Nie 15 Lut, 2015

| karolis napisał/a: |  	  | jakie zalety i wady sa za kupniem drozszego . mysle o jakosci obrazu szybkosci ustawienia autofokusa itp | 

Di VC USD jest ostrzejszy i ma szybszy i celniejszy AF, dodatkowo ma stabilizację.
 Pod kazdym względem z wyjątkiem ceny jest lepszy.
   karolis - Nie 15 Lut, 2015
 Temat postu: Kupno Obiektywu dla Alpha 57
 Wiec jetem uspokojony wiem co mam robic , byc moze troche poczekac  i kupic ten drozszy , to byla konkretna odpowiedz za ktora jestem bardzo wdzieczny -karolis

|  |