|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - cyfrowe początki 350d czy e410 max do 1300
Franki - Pią 28 Mar, 2008 Temat postu: cyfrowe początki 350d czy e410 max do 1300 Cześć mam mocno ograniczony budżet ale również ogromne chęci rozpocząć przygodę z lustrzanką. Interesuje mnie zakup C 350d lub O e410 z kitowymi obiektywami biorąc kwotę którą jestem w stanie przeznaczyć na sprzęt z będzie on pewnością używany. Moje sympatie zbliżają mnie nieco w kierunku CANONA ale jako że jestem całkiem zielony proszę forumowiczów o pomoc w podjęciu decyzji.
minimalguy - Pią 28 Mar, 2008
Za 1300 to raczej Canona z przyzwoitym szkłem nie kupisz nawet nie wiem jak wyeksploatowanego. Ze względu na całkiem niezły obiektyw kitowy to proponuję Ci Nikona D40
http://www.allegro.pl/ite...super_cena.html
Tutaj gość sprzedaje prawie nóweczke (400 klatek) razem z kartą 2 giga i jakotakim futerałem. Z wysyłką 1310 pln. Według mnie do nauki fotografi to w zupełności Ci ten aparat wystarczy. Biorąc pod uwagę jaki masz ograniczony budżet to nic lepszego Ci nie proponuję.
k_u_b_a - Pią 28 Mar, 2008 Temat postu: Re: cyfrowe początki 350d czy e410 max do 1300
Franki napisał/a: | Cześć mam mocno ograniczony budżet ale również ogromne chęci rozpocząć przygodę z lustrzanką. Interesuje mnie zakup C 350d lub O e410 z kitowymi obiektywami biorąc kwotę którą jestem w stanie przeznaczyć na sprzęt z będzie on pewnością używany. Moje sympatie zbliżają mnie nieco w kierunku CANONA ale jako że jestem całkiem zielony proszę forumowiczów o pomoc w podjęciu decyzji. |
Ciężka sprawa Najtańszą nową lustrzanką jest E410, chociaż na allegro nowa E510 z kitem kosztuje 1550 zł. Ja na Twoim miejscu spróbowałbym kupić na fotozakupy.pl bo mają raty 0% na Olympusa bez żadnej ściemy. I pamiętaj że jeżeli masz ograniczone środki finansowe to nowy aparat na gwarancji jest błogosławieństwem - Olympus daje 2 lata gwarancji ima sprawny oraz przyjazny serwis.
Arek - Pią 28 Mar, 2008
Dokładnie. Tym bardziej, że nowy E-410 z kitem niewiele przekracza Twój budżet. MZ warto dołożyć:
http://www.fotozakupy.pl/...ct/product/6484
mavierk - Pią 28 Mar, 2008
hm... ale ostatnio chyba w MM była promocja z 350d za 1300zł stąd pewnie te pytanie
moim zdaniem 350d to mimo wszystko fajny aparat, wolałbym go od olka, głównie ze względu na moje przewidywania późniejszej szklarni
Franki - Sob 29 Mar, 2008
Dziękuję za szybką reakcje forumowiczów. Myślałem ze podjęcie decyzji zajmie Mi nawet kilka tygodni, a tu w dniu wczorajszym trafiła mi się niezła okazja C350d pełny zestaw plus dodatkowy aku, filtr polaryzacyjny i karta 1Gb za 1100 w stanie wizualnym który określam jako idealny. Oczywiście skorzystałem. Tak więc na tym kończę i idę się uczyć.
Ostegolectric - Sob 29 Mar, 2008
no i 2 stówki do odlożenia na kolejne szkielko
minimalguy - Nie 30 Mar, 2008
Ostegolectric napisał/a: | no i 2 stówki do odlożenia na kolejne szkielko |
Franki Odnośnie tej wypowiedzi to dołóż 120 pln i kup (nówka za jakieś 320pln z wysyłką) stałke 50mm. To Cie więcej nauczy niż kitowy obiektyw i da o niebo lepszej jakości zdjęcia
|
|