forum.optyczne.pl

Inne akcesoria fotograficzne - Drukarka sublimacyjna do fot paszportowych

Werwik - Sob 14 Mar, 2015
Temat postu: Drukarka sublimacyjna do fot paszportowych
Poleci ktoś jakiś wytrzymały model do dużej ilości wydruków fot legitymacyjnych i paszportowych. Dobrze się sprawujący serwisowo. Chyba najlepiej na 50 ładunków jeśli to możliwe :)
Wojmistrz - Nie 15 Mar, 2015

DS40 albo DS80
Werwik - Nie 15 Mar, 2015

Znalazłem takie tanie cudo jeszcze.. CANON KP-108IN SELPHY może by pociągnęła np z 3mce.

Nie wiem, ile dziennie tego chcesz drukować. ale wydruk z DS40 jest ponad 3x tańszy, za to cena drukarki... Ja sporadycznie drukuję na takiej maszynce - Sony DPP-FP30, ale koszty wydruku mi się nie kalkulują.
Werwik - Nie 15 Mar, 2015

Moje założenie jest takie, że lepiej mała i tania, która zarobi na dużą. To zmniejsza ryzyko i w skali paru miesięcy koszty będą porównywalne. Zakup drogiej tanio drukującej lub taniej, drożej drukującej. Do tego wolne środki można przeznaczyć na inne sprawy, które też przyniosą zysk (dowolne, od reklamy, po sprzęt czy inwestycja na giełdzie w Tokio, co kto lubi).

Ile tego będzie nie wiem, miejsce wyjątkowo ruchliwe i napakowane studentami, samo centrum miasta.

Może być fajna miejscówka. Z tego canona nigdy nie widziałem wydruku, a z Sony jestem średnio zadowolony. Na papierach pocztówkach, kolory są fajne, a na typowych 4x6 za ciemne.
MM - Wto 17 Mar, 2015

Albo termosublimacja, albo dobre zdjęcia.
Jak dla studentów to nie widzę sensu kupować czegoś dobrego. Ja bym popatrzył na koszty wydruku i ustawienia drukarki pod kątem własnych potrzeb.

Wojmistrz - Wto 17 Mar, 2015

Rozumiem, że chodzi także o przestrzeń w lokalu i mobilność. Niegdyś używałem małego HP 6x4" z zamontowanym CISS.
Werwik - Sob 04 Kwi, 2015

No dla studentów.. Masówka generalnie.