forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu bez lustra z wymienną optyką - Bezlusterkowiec z APS-C do 2000 trochę inaczej

brak_slow - Sro 25 Mar, 2015
Temat postu: Bezlusterkowiec z APS-C do 2000 trochę inaczej
Witam,

tematów jak ten przewija się wiele, ale będę miał jedno dodatkowe pytanie.

Czy jest jakiś w miarę tani bezlusterkowiec, który potrafi nagrywać 400kl./s lub więcej? Oczywiście w odpowiednio niskiej rozdzielczości!
Znalazłem np. Nikona 1 J4, nagrywa 768x288 z szybkością 400 kl./s lub 416x144 z szybkością 1200 kl./s i to byłoby dla mnie super, ale to matryca CX :/
Lubimy bawić się właśnie w "slow motion". W tym momencie mamy kompakta Panasonic TZ20, który nagrywa 220kl/s w 320x240 i zabawa jest super, więc parametry tego Nikona byłyby w sam raz, ale chciałbym większą matrycę...

Aparat głównie do zdjęć rodzinnych (dzieci, niekoniecznie w ruchu, występy w niedoświetlonych salach, etc.) czy w plenerze. Lubimy się "bawić w makro", dlatego raczej nie kompakt, a wymienna optyka, żeby kupić kiedyś jakiś odpowiedni obiektyw.
Gdyby nie to wymaganie co do filmów już bym pewnie kupił Samsunga NX300, ale postanowiłem najpierw zapytać mądrzejszych czy można coś takiego znaleźć czy jednak kupić Samsunga, a do zabawy w slo-mo kupić coś innego (np. używany Nikon 1 S1)?

pozdr