|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy błyskowe i oświetlenie - Lampa błyskowa do HSS i akcji.
panmarecq - Sro 01 Kwi, 2015 Temat postu: Lampa błyskowa do HSS i akcji. Witam was koledzy i koleżanki. Mam pytanie.
Posiadam Nikona d610 z wyzwalaczami YN622 i chciałbym tym zestawem robić zdjęcia z użyciem lamp błyskowych(zazwyczaj błyskane przez softbox) w słońcu,z małą głębią ostrości i krótkimi czasami naświetlania. Obecnie posiadam dwie lampy Yn560 i oczywiście pozwalają na taki błysk ale jak próbowałem,błyskać w plenerze to trochę nierówno mi błyskały,ogólnie nie było to jakieś takie powtarzalne. Obecnie szukam też lampy która pomogłaby mi podczas robienia zdjęć akcji,jedyne wymaganie to w sumie wspomaganie AF i możliwość manualnego trybu ustawiania ostrości. Pytanie jaka lampa reporterska najlepiej się sprawdzi do tego. Sam osobiście myślałem nad Genesis Stroboss 58 i ewentualnie może jakoś dozbierać Genesis Reporter 360,tylko pytanie czy ta druga nada się na sanki?
Liczę na wasze porady Pozdrawiam.
Ps. wiadomo,chciałbym wydać jak najmniej ale żeby też było jak najlepiej na szmerach bajerach ttlowych mi nie zależy,chociaż czasami rzeczywiście może się ten tryb przydać
bartikrasnik - Nie 05 Kwi, 2015
Nie wiem czy jakakolwiek lampa reporterska da rade w słońcu, chyba że wcieniu bo z tego co mi wiadomo to żadna pojedyncza lampa reporterska nie da rady zwłaszcza w trybie HSS. profesjonaliści urzywają takich lamp ale 6-8naraz. lepiej lampa studyjna minimum 500Ws i wyzwalacz hss.
Wojmistrz - Nie 05 Kwi, 2015
bartikrasnik, Genesis Reporter 360 mają GN84, a to jest na prawdę sporo. Zwykłymi YN560 się dawało.
|
|