forum.optyczne.pl

Wolne tematy - E-1P - pełna klatka od Olympusa

Daimon - Wto 01 Kwi, 2008
Temat postu: E-1P - pełna klatka od Olympusa
Ta wiadomość jest naprawdę zaskakująca - Olek jesienia pokaże puszkę klasy FF.
http://www.optyczne.pl/88...d_Olympusa.html

igorax - Wto 01 Kwi, 2008

...szkoda tylko że takie znikome informacje są dostępne na temat tego FF body, swoją drogą ciekway jestem jak rozwiązali dopasowanie systemu (optyki która jest już na rynku) do FF.
Daimon - Wto 01 Kwi, 2008

No chyba, że to z okazji 1 kwietnia taka informacja. :lol:
Na to wskazywał by np. fragment o systemie wykrywania uśmiechu w profesjonalnej puszce. :lol:
No i jak ze szkłami Zuiko, przecież cudów nie ma- te co są na 17.3 x 13 mm nie mogą pasować na 35.0 x 26.2 mm.
Tak czy inaczej-dobry kawałek. :wink:

mavierk - Wto 01 Kwi, 2008

no pewnie to z powodu 1 kwietnia optyczni dali dżołka, zwłaszcza, że nie ma zdjęcia :) + reklama biedna strasznie :P + e-1p miał być następcą e-1 jakieś dwa lata temu :]

Po za tym 4/3 to nie stosunek boków, tylko średnica obiektywu :) Czyli 33.9mm - sam fakt podania wielkości matrycy 35.0 x 26.2 mm troszeczke jest niefortunny.

ale znowu jakby zrobił olek coś pokroju 23,8 x 23,8mm to byłoby całkiem fajnie moim zdaniem :) byłoby to coś jak aps-h - a to już nie jest źle :)

jaad75 - Wto 01 Kwi, 2008

No nie osłabiajcie mnie, że daliście się na to nabrać... :roll:
MC - Wto 01 Kwi, 2008

News tak bardzo nierealny, ze szybko mozna bylo sie pokapowac :lol:
Jeszcze jedna rzecz optycznych zdradzila: podobne info jest na fotopolis i cb, ale na portalach zagranicznych milcza :mrgreen:

cartman - Wto 01 Kwi, 2008

I tak lepszy ten żart niż ubiegłoroczny. Niektórzy optycznym długo nie zapomną pewnego "dowcipku" :lol:
Arek - Wto 01 Kwi, 2008

Znaczy się dobry był :)
komor - Wto 01 Kwi, 2008

Ależ chłopaki, co wy tu mi prawicie, że to jest żart. Ja widziałem ten aparat na własne oczy. Właśnie wróciłem z Japonii i udało mi się podejrzeć prototyp na targach (ma się to podejście do panów strażników...).
Świetna puszka, a problem wielkości koła obrazowego obeszli jakimś trickiem fizycznym, na razie to jest tajne, ale na obudowie widziałem napis Designed in Area-51. Made in China., a to o czymś świadczy.

pilgrim - Wto 01 Kwi, 2008

Świetna wiadomość :wink:
Teraz pozostaje tylko czekać na test puszki :mrgreen:
Macie już może określony termin kiedy ten test się pojawi? :mrgreen: :mrgreen:

Arek - Wto 01 Kwi, 2008

1 kwietnia 2009
igorax - Wto 01 Kwi, 2008

komor napisał/a:

Świetna puszka, a problem wielkości koła obrazowego obeszli jakimś trickiem fizycznym, na razie to jest tajne

...technologia startrek, specjalna soczewka powiększająca...
rozpoznawanie uśmiechu mnie nie ruszyło, bo w rzeczywistości jest rozpoznawanie twarzy co mnie do tej pory bawi. ;-)

Monastor - Wto 01 Kwi, 2008

Hehe, olek i FF... trudno się na to nabrać :razz:
goltar - Wto 01 Kwi, 2008

Ponieważ wiadomość o E-1P oczywiście była żartem prima aprilis-owym :mrgreen: post trafia do działu wolne tematy.