|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Aparat Panasonic Lumix GH4 Problem
rejson - Pią 03 Kwi, 2015 Temat postu: Aparat Panasonic Lumix GH4 Problem Witam wszystkich forumowiczow,
nie daje mi spokoju pewien problem z moim aparatem. ktory wystepuje od nowosci.. wiekszosc filmow i zdjec wykonuje w pelnym manualu, i kiedy chce uzyskac polmrok w pomieszczeniu operujac przyslona to od pewnego momentu zaczynaja sie pojawiac jakies poziome cienie im bardziej zwiekszam przyslone tym bardziej cienie sa widoczne to samo sie dzieje zarowno w trybie foto jak i wideo. Ponizej zamieszczam link do filmiku na ktorym wyraznie to widac czy ktos z was spotkal sie z takim problemem? Czy czeka mnie po prostu serwis?
ponizej link do filmu
https://youtu.be/p5hQnpGfwoE
pozdrawiam Robert
Wojmistrz - Sob 04 Kwi, 2015
Duża część aparatów nie kocha się ze świetlówkami Zmień oświetlenie lub czas migawki.
komor - Sob 04 Kwi, 2015
Rozwijając nieco wypowiedź Wojmistrza – świetlówki mrugają/migają z częstotliwością 50 Hz, co po zsynchronizowaniu się z migawką (1/50 s) może objawiać się rejestracją tego pulsowania/mrugania w kadrze.
Wojmistrz - Sob 04 Kwi, 2015
To i ja rozwinę: "pulsowania/mrugania w kadrze." przy matrycach CMOS
rejson - Sob 04 Kwi, 2015
No i wszystkie wasze informacje rozjasnily mi glowe za co bardzo wam dziekuje.. Faktycznie nie ma zadnego uszkodzenia w moim sprzecie po prostu wszystko wynikalo z mojej niewiedzy.
Serdecznie pozdrawiam i dziekuje zyczac przy okazji spokojnych rodzinnych swiat Wielkanocnych
Wojmistrz - Nie 05 Kwi, 2015
Wzajemnie.
|
|