forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Poszukiwania neiwielkiego aparatu

knisto - Pią 24 Kwi, 2015
Temat postu: Poszukiwania neiwielkiego aparatu
Witam,
Poszukuje niewielkiego rozmiarowo aparatu zgrabnego, by mieścił się w damskiej torebce.
Cena do 1000-1200 zł.
Do robienia zdjęć krajobrazom np górskim, by była dobra jakość. Ogólnie na wycieczki, więc by zoom nie był najgorszy.

Przyznam, że uwielbiam robić zdjęcia i robię ich dużo ale na aparatach nie bardzo się znam, dlatego też tak strasznie ogólnikowo piszę ale mam nadzieje, że mi coś doradzicie. :)

Wojmistrz - Pią 24 Kwi, 2015

To aparat dla ciebie?
Jak byś przeczytał kilka z tematów które są tu stale wałkowanie, to dowiedział byś się, że krotność zooma stoi w opozycji do jakości, dlatego bym chciał byś napisał, do czego będą te zdjęcia potem służyły.

Soniak10 - Pią 24 Kwi, 2015

knisto napisał/a:
mam nadzieje, że mi coś doradzicie

Jasne, od tego jesteśmy :lol:
Oto moja propozycja:
http://www.optyczne.pl/po...=1750&add3=1870

Wybór należy do Ciebie, ale zapewniam, że żaden z nich Cię nie zawiedzie. :cool:
Co oczywiście nie oznacza, że są to jedyne możliwe rozwiązania. Najlepiej wybrać się do najbliższego sklepu FOTO i wziąć je do ręki, ewentualnie zapytać sprzedawcę o inne aparaty tej klasy a dopiero potem podjąć decyzję.
Pozdrawiam.

knisto - Pią 24 Kwi, 2015

wiem ze zoom przekłada sie na jakość, potrzebuje do zdjęć krajobrazów górskich ale też, przykład: Jestes w zoo, za ogrodzeniem ma wielki rozbieg lew, który wyleguje sie na skale na drugim krańcu rozbiegu i chcesz mu zrobić w zbliżeniu fajne zdjęcie - np do takich sytuacji zoom

marka Fujifilm jakoś mnie do siebie nie zachęca :)

[ Dodano: Pon 27 Kwi, 2015 18:19 ]
A co myślicie o SONY NEX 5R ?