|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Zestaw do podpisu elektronicznego
wirtualny - Czw 07 Maj, 2015 Temat postu: Zestaw do podpisu elektronicznego Niektórzy klienci wymagają ode mnie aby przesyłaną korespondencję opatrywać podpisem elektronicznym. Chodzi o umowy, faktury oraz przesyłane zdjęcia. Mieliście kiedyś z tym do czynienia? Jakie są koszta z tym związane?
WueN - Czw 07 Maj, 2015
Na początek zestaw podpis na dwa lata + kariocha z chipem i do tego czytnik, w sumie około 300 złotych, później co dwa lata odnowienie na kolejne dwa lata za 145 - korzystam z usług kir.
janko125 - Czw 07 Maj, 2015 Temat postu: Re: Zestaw do podpisu elektronicznego
wirtualny napisał/a: | Niektórzy klienci wymagają ode mnie aby przesyłaną korespondencję opatrywać podpisem elektronicznym. Chodzi o umowy, faktury oraz przesyłane zdjęcia. Mieliście kiedyś z tym do czynienia? Jakie są koszta z tym związane? |
Mniej więcej podobne ceny sa w Eurocercie ( https://www.eurocert.pl ) Czyli 260 netto za zestaw plus co dwa lata uzupełnienie 120 zł. Nie mam porównania z innymi podpisami ale nie ma w tym wielkiej filozofii i w razie problemów można skontaktować się z infolinią. Wygodna sprawa, wiele rzeczy można załatwić bez wychodzenia z domu . Myslę,ze jeśli masz klientów, którym na tym zależy to warto jest zainwestować.
|
|