|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze obiektywu - Jaki obiektyw do sony alpha 57
karolis - Pon 18 Maj, 2015 Temat postu: Jaki obiektyw do sony alpha 57 Wiec mam dylemat kupilem pare dni temu Tamrona DI-USD AF 4.0-5,6-70-300, chociaz zamowilem DI_VC-USD ten niby mal byc z stabilizatorem , ale po szperaniu na forach wyczytalem ze do SONY ALPHA nie ma Tamronow z stabilizatorem wiecv prosilbym o potwierdzenie tego FAKTU , dzisaj na Forum Optyczne tez znalazlem wypowiedz ze Sigma 70 -300 fto ma byc lepsza od tamrona wiec mam jeszcze mozlowosc odeslania mojego i zmiane na inny jesli faktycznie Sigma jest lepsza , chodzi mi o obietkywy 70-300 najlepiej z stabilizatorem , prosilbym o pomoc gdyz obiekty kupuje sie na pare l at a nie chce ponad 1500 zloty w bloto wyrzucic . -karolis
RB - Pon 18 Maj, 2015 Temat postu: Re: Jaki obiektyw do sony alpha 57
karolis napisał/a: | .. Tamrona DI-USD AF 4.0-5,6-70-300, chociaz zamowilem DI_VC-USD ten niby mal byc z stabilizatorem , ale po szperaniu na forach wyczytalem ze do SONY ALPHA nie ma Tamronow z stabilizatorem wiecv prosilbym o potwierdzenie tego FAKTU |
Z bagnetem A ten obiektyw nie ma stabilizacji, co zresztą można przeczytać u źródeł:
http://www.tamron.eu/pl/o...Sony/Alpha%2057
Nota bene Sigma 70-300 też stabilizacji nie ma.
Podobnie nie mają jej 70-300 G czy też 75-300 Sony.
Wszystkie Sony z bagnetem A mają stabilizację matrycy. I z tej racji nikomu się nie chce wsadzać stabilizacji obiektywu do większości obiektywów z tym bagnetem. A do njatańszych telezoomów to już na pewno nie.
|
|