|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Kompakt do 300-400zł dla rodziców
siwek755 - Wto 26 Maj, 2015 Temat postu: Kompakt do 300-400zł dla rodziców Witam,
Do końca tygodnia muszę znaleźć jakiś łatwy w obsłudze kompakt dla rodziców, będę wdzięczny za sugestię jakby ktoś orientował się w tej najniższej półce.
Cechy:
- wąski / kieszonkowy
- akumulator dedykowany
- ma to być prezent i czas goni, więc - nowy
- cena do 300 - 400zł (jeśli ta stówka coś zmieni to może być 400)
- brak zbędnych bajerów (używany będzie tylko tryb AUTO)
Rozumiem, że w tej cenie "nic nie kupię" i skupić mogę się głównie na wyborze koloru, ale może jednak któryś z kompaktów z tej klasy jest bardziej wart polecenia od pozostałych?
Pozdrawiam
Sunders - Wto 26 Maj, 2015
Sony Cyber-shot DSC-WX80
http://allegro.pl/sony-cy...5379752667.html
Wojmistrz - Wto 26 Maj, 2015
À Propos specyfikacja żywcem ściągnięta z optyczne.pl, czy tylko ślepy jestem.
siwek755 - Wto 26 Maj, 2015
Dopytam jeszcze, bo wychaczyłem takie modele:
Sony DSC W830
Nikon Coolpix S6700
Sony DSC-W800
Canon Ixus 160
Podłóg nich ten DSC-WX80 będzie lepszym wyborem?
Widzę że jest trochę "wypasiony" - wifi, fullHD. Aż dziwne, że taka cena. Nie poszło to jakoś kosztem samej jakości zdjęć - matrycy, obiektywu?
Sunders - Sro 27 Maj, 2015
siwek755 napisał/a: | Podłóg nich ten DSC-WX80 będzie lepszym wyborem? |
Tak.
siwek755 napisał/a: | Aż dziwne, że taka cena. Nie poszło to jakoś kosztem samej jakości zdjęć - matrycy, obiektywu? |
To nie jest dziwne, bo aparat wg sprzedającego to "remanent" po likwidacji sklepu i ma tylko miesięczną gwarancję sprzedawcy.
Jesli Ci to nie odpowiada i ma być z gwarancją roczną producenta, to z podanych przez Ciebie wybrałbym Sony DSC W830.
siwek755 - Czw 28 Maj, 2015
Temat do zamknięcia, wzięty nowy Sony WX-810 za 350 z wysyłką (zestaw z etui + 8GB SD).
Pozdrawiam
|
|