forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Kompakt do 300-400zł dla rodziców

siwek755 - Wto 26 Maj, 2015
Temat postu: Kompakt do 300-400zł dla rodziców
Witam,

Do końca tygodnia muszę znaleźć jakiś łatwy w obsłudze kompakt dla rodziców, będę wdzięczny za sugestię jakby ktoś orientował się w tej najniższej półce.

Cechy:
- wąski / kieszonkowy
- akumulator dedykowany
- ma to być prezent i czas goni, więc - nowy
- cena do 300 - 400zł (jeśli ta stówka coś zmieni to może być 400)
- brak zbędnych bajerów (używany będzie tylko tryb AUTO)

Rozumiem, że w tej cenie "nic nie kupię" i skupić mogę się głównie na wyborze koloru, ale może jednak któryś z kompaktów z tej klasy jest bardziej wart polecenia od pozostałych?

Pozdrawiam

Sunders - Wto 26 Maj, 2015

Sony Cyber-shot DSC-WX80

http://allegro.pl/sony-cy...5379752667.html

Wojmistrz - Wto 26 Maj, 2015

À Propos specyfikacja żywcem ściągnięta z optyczne.pl, czy tylko ślepy jestem. :sad:
siwek755 - Wto 26 Maj, 2015

Dopytam jeszcze, bo wychaczyłem takie modele:

Sony DSC W830
Nikon Coolpix S6700
Sony DSC-W800
Canon Ixus 160

Podłóg nich ten DSC-WX80 będzie lepszym wyborem?
Widzę że jest trochę "wypasiony" - wifi, fullHD. Aż dziwne, że taka cena. Nie poszło to jakoś kosztem samej jakości zdjęć - matrycy, obiektywu?

Sunders - Sro 27 Maj, 2015

siwek755 napisał/a:
Podłóg nich ten DSC-WX80 będzie lepszym wyborem?

Tak.

siwek755 napisał/a:
Aż dziwne, że taka cena. Nie poszło to jakoś kosztem samej jakości zdjęć - matrycy, obiektywu?

To nie jest dziwne, bo aparat wg sprzedającego to "remanent" po likwidacji sklepu i ma tylko miesięczną gwarancję sprzedawcy.

Jesli Ci to nie odpowiada i ma być z gwarancją roczną producenta, to z podanych przez Ciebie wybrałbym Sony DSC W830.

siwek755 - Czw 28 Maj, 2015

Temat do zamknięcia, wzięty nowy Sony WX-810 za 350 z wysyłką (zestaw z etui + 8GB SD).
Pozdrawiam