|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Aparat do 1000-1200zł
Szmexy - Pią 29 Maj, 2015 Temat postu: Aparat do 1000-1200zł Cześć wszystkim
Szukam jakiegoś aparatu dla laika do 1000-1200zł (bardziej ten 1000). Aparatu głównie używałbym w pomieszczeniach zamkniętych, w świetle żarówkowym że tak to ujmę, chciałbym żeby kręcił stosunkowo do ceny dobrej jakości filmiki (ale bardziej zależy mi na zdjęciach) + generalnei do użytku domowego. Nic poważniejszego mnie nie interesuje, zupełnie się na tym nie znam Chciałbym, żeby aparat też był poręczny i najmniej było z nim roboty
Jeżeli ktoś ma do polecenia jakąś książke/poradnik to proszę o namiar, chętnie się zapoznam
To jest kilka aparatów, które znalazłem i były nieźle oceniane, któryś polecacie, albo polecacie inny w podobnej cenie?
http://www.optyczne.pl/po...=1860&add4=1900
TomPL2 - Pią 29 Maj, 2015
Standardowe pytanie kontrolne: wybrałeś same megazoomy - czy zastanowiłeś się, po ci w pomieszczeniu zoom 30x czy nawet 60x?
Do twoich celów bardziej nadają się np.: Canon PowerShot G16 lub Olympus XZ-2
komor - Pią 29 Maj, 2015
Szmexy, zwróć uwagę na obecność szerokiego kąta (obiektyw aparatu musi mieć odpowiednik 24 mm) i jasność obiektywu, skoro chcesz robić zdjęcia przy słabym świetle.
Sunders - Pią 29 Maj, 2015
Szmexy napisał/a: | Szukam jakiegoś aparatu dla laika do 1000-1200zł |
Szmexy napisał/a: | polecacie inny w podobnej cenie? |
Canon PowerShot S120.
http://www.cyfrowe.pl/apa...ml?ACFCANS120-B
Szmexy - Sob 30 Maj, 2015
TomPL2 napisał/a: | Standardowe pytanie kontrolne: wybrałeś same megazoomy - czy zastanowiłeś się, po ci w pomieszczeniu zoom 30x czy nawet 60x?
Do twoich celów bardziej nadają się np.: Canon PowerShot G16 lub Olympus XZ-2 |
Dzięki za propozycję, Olympusa jakoś nie widziałem na allegro czy gdzies, a ten canon 1400+
komor napisał/a: | Szmexy, zwróć uwagę na obecność szerokiego kąta (obiektyw aparatu musi mieć odpowiednik 24 mm) i jasność obiektywu, skoro chcesz robić zdjęcia przy słabym świetle. |
Ok, powiedzmy że wiem o co chodzi
Sunders - dzięki
Jeszcze jakieś propozycje?
|
|