forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Aparat do 1000-1200zł

Szmexy - Pią 29 Maj, 2015
Temat postu: Aparat do 1000-1200zł
Cześć wszystkim :)

Szukam jakiegoś aparatu dla laika do 1000-1200zł (bardziej ten 1000). Aparatu głównie używałbym w pomieszczeniach zamkniętych, w świetle żarówkowym że tak to ujmę, chciałbym żeby kręcił stosunkowo do ceny dobrej jakości filmiki (ale bardziej zależy mi na zdjęciach) + generalnei do użytku domowego. Nic poważniejszego mnie nie interesuje, zupełnie się na tym nie znam :) Chciałbym, żeby aparat też był poręczny i najmniej było z nim roboty :)

Jeżeli ktoś ma do polecenia jakąś książke/poradnik to proszę o namiar, chętnie się zapoznam :)

To jest kilka aparatów, które znalazłem i były nieźle oceniane, któryś polecacie, albo polecacie inny w podobnej cenie?

http://www.optyczne.pl/po...=1860&add4=1900

TomPL2 - Pią 29 Maj, 2015

Standardowe pytanie kontrolne: wybrałeś same megazoomy - czy zastanowiłeś się, po ci w pomieszczeniu zoom 30x czy nawet 60x?
Do twoich celów bardziej nadają się np.: Canon PowerShot G16 lub Olympus XZ-2

komor - Pią 29 Maj, 2015

Szmexy, zwróć uwagę na obecność szerokiego kąta (obiektyw aparatu musi mieć odpowiednik 24 mm) i jasność obiektywu, skoro chcesz robić zdjęcia przy słabym świetle.
Sunders - Pią 29 Maj, 2015

Szmexy napisał/a:
Szukam jakiegoś aparatu dla laika do 1000-1200zł

Szmexy napisał/a:
polecacie inny w podobnej cenie?

Canon PowerShot S120.
http://www.cyfrowe.pl/apa...ml?ACFCANS120-B

Szmexy - Sob 30 Maj, 2015

TomPL2 napisał/a:
Standardowe pytanie kontrolne: wybrałeś same megazoomy - czy zastanowiłeś się, po ci w pomieszczeniu zoom 30x czy nawet 60x?
Do twoich celów bardziej nadają się np.: Canon PowerShot G16 lub Olympus XZ-2

Dzięki za propozycję, Olympusa jakoś nie widziałem na allegro czy gdzies, a ten canon 1400+

komor napisał/a:
Szmexy, zwróć uwagę na obecność szerokiego kąta (obiektyw aparatu musi mieć odpowiednik 24 mm) i jasność obiektywu, skoro chcesz robić zdjęcia przy słabym świetle.

Ok, powiedzmy że wiem o co chodzi :D

Sunders - dzięki :)

Jeszcze jakieś propozycje?